(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Tvarožník s jablky
Potřebné ingredience
Na velký plech: přibližně 1 kg jablek nastrouhaných nahrubo,které smícháme s 1 vanilkovým pudinkem, myslím tím prášek. 5 vajec, 5 Pl lžic cukru, 10 PL polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, vanilkový lusk(lze nahradit vanilkovým cukrem) 7,5 PL ledové vody Krém: 250ml šlehačky, 1 ztužovač šlehačky, 1 vanička tvarohu, 2 zakysané smetany, vanilka, cukr dle chuti
Postup přípravy
Hluboký plech si vyložíme alobalem nebo teflonovou podložkou na pečení, na to rozprostřeme nastrouhaná jablka s pudinkem.
Ušleháme si bílky s ledovou vodou do tuhého sněhu, žloutky s cukrem vyšleháme do běla, přidáme vanilku a střídavě vmícháme mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Natřeme na jablka a upečeme.
upečené překlopíme na tác, odstraníme alobal nebo teflonovou podložku.
Vyšleháme dotuha šlehačku, v jiné míse metličkou vyšleháme tvaroh se zakysankami, osladíme, přidáme vanilku, nakonec zamícháme ušlehanou šlehačku. natřeme na vychladlá jablka, můžeme nastříkat pusinky pytlíkem a nakonec přes jemné sítko poprášíme skořicí.
Ušleháme si bílky s ledovou vodou do tuhého sněhu, žloutky s cukrem vyšleháme do běla, přidáme vanilku a střídavě vmícháme mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Natřeme na jablka a upečeme.
upečené překlopíme na tác, odstraníme alobal nebo teflonovou podložku.
Vyšleháme dotuha šlehačku, v jiné míse metličkou vyšleháme tvaroh se zakysankami, osladíme, přidáme vanilku, nakonec zamícháme ušlehanou šlehačku. natřeme na vychladlá jablka, můžeme nastříkat pusinky pytlíkem a nakonec přes jemné sítko poprášíme skořicí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé