Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Křehoučké, nadýchané, křupavoučké boží milosti

0.0
Křehoučké, nadýchané, křupavoučké boží milosti

Potřebné ingredience

1. TĚSTO: 250g Smetolu (Stella), 12,5dkg hladké mouky 2. TĚSTO: 2 celá vejce, 2 žloutky, ¼ l mléka, lžička octa (pro křehkost), hl. mouka dle potřeby (cca. do 560g)

Postup přípravy

Z prvního těsta uděláme kuličku (je velmi mastná a lepkavá), zabalíme ji do obalu od tuku a dáme odležet do lednice.

Do mísy si nalijeme mléko, přidáme vejce, žloutky a trochu mouky. Zamícháme, přidáme ocet.
Postupně po lžících přisypáváme mouku a vařečkou hněteme.
Přidáváme až do chvíle kdy se těsto (relativně) přestane lepit a je z něj „vláčná“ kulička. Je to fuška, ale výsledek stojí za to!

Pak přendáme na pomoučený vál. Rozválíme obdelník. Na něj doprostřed dáme první těsto (které jsme před tím trošku „splácli“). Přeložíme horní díl, dolní díl, pravý díl, levý díl. Takto zpracované těsto dáme přikryté odpočinout do lednice. Cca. po hodině zase rozválíme obdelník a poskládáme jako prve. A zase odpočinout do lednice. Tento postup opakujeme 3-4x. Pak necháme odležet do druhého dne.

Druhý den ještě jednou rozválíme a necháme odpočinout. Pak vezmeme část těsta, rozválíme na tenko a vykrajujeme „milosti“. Smažíme např. ve fritovacím hrnci (pozor musí se v průběhu smažení otočit). Na plech vyložíme papírovou utěrku nebo ubrousky a usmažené milosti dáme okapat.

Pak obalujeme ve směsi mletého cukru smíchaného s vanilkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie