(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Knedlo zelo vepřo
Potřebné ingredience
Na knedlo: Brambory vařené ve slupce hrubá mouka dětská krupička vajíčko sůl Na zelo: Hlávku zelí kousek uzeného špeku cibuli sůl kmín cukr ocet hladkou mouku nebo syrové brambory Na vepřo: Vepřové maso (nejlépe bok, krkovice, ale je to na chuti každého) sádlo cibule česnek sůl kmín
Postup přípravy
Do pekáče naskládáme vepřové maso (omyté a očištěné).
Přidáme hrubě pokrájené cibule, prolisovaný česnek, kus sádla. Posolíme, pokmínujeme, podlijeme vodou a pečeme. Kdo má rád, výpek si zahustí. Já nechávám opravdu jen vypečenou šťávu.
Hlávku zelí rozčtvrtíme, vyřízneme ze středu košťál a jemně pokrájíme. Kdo má kruhadlo, nakrouhá :-)
Uzený špek pokrájíme na drobné kostičky a na trošce oleje vyškvaříme. Přidáme drobně pokrájenou cibuli a po zeskovatění vsypeme pokrájené zelí.
Okmínujeme, osolíme, trochu osladíme a po chvilce podlijeme vodou. Dusíme dokud není zelí měkké. Poté dochutíme octem, solí a cukrem. Zahustíme záklehtkou z vody a hladké mouky, nebo nastrouhanou bramborou (podle množství zelí zahušťujeme 2-3 brambory)
Uvařené brambory ve slupce necháme vystydnout. Oloupeme, nastrouháme, nebo prolisujeme. Zasypeme hrubou moukou a dětskou krupičkou. Posolíme a přidáme vajíčko. Vyracujeme hutné těsto, ze kterého uválíme válečky. POZOR!!!! Není dobré nechat knedlíky dlouho ležet, je třeba co nejdřív dát do vroucí vody, případně do parního hrnce.
Vaříme cca (podle velikosti) 20 minut.
Z tohoto těsta můžeme dělat bramborové šišky, plněné bramborové knedlíky, bramborovou roládu atd.
Přidáme hrubě pokrájené cibule, prolisovaný česnek, kus sádla. Posolíme, pokmínujeme, podlijeme vodou a pečeme. Kdo má rád, výpek si zahustí. Já nechávám opravdu jen vypečenou šťávu.
Hlávku zelí rozčtvrtíme, vyřízneme ze středu košťál a jemně pokrájíme. Kdo má kruhadlo, nakrouhá :-)
Uzený špek pokrájíme na drobné kostičky a na trošce oleje vyškvaříme. Přidáme drobně pokrájenou cibuli a po zeskovatění vsypeme pokrájené zelí.
Okmínujeme, osolíme, trochu osladíme a po chvilce podlijeme vodou. Dusíme dokud není zelí měkké. Poté dochutíme octem, solí a cukrem. Zahustíme záklehtkou z vody a hladké mouky, nebo nastrouhanou bramborou (podle množství zelí zahušťujeme 2-3 brambory)
Uvařené brambory ve slupce necháme vystydnout. Oloupeme, nastrouháme, nebo prolisujeme. Zasypeme hrubou moukou a dětskou krupičkou. Posolíme a přidáme vajíčko. Vyracujeme hutné těsto, ze kterého uválíme válečky. POZOR!!!! Není dobré nechat knedlíky dlouho ležet, je třeba co nejdřív dát do vroucí vody, případně do parního hrnce.
Vaříme cca (podle velikosti) 20 minut.
Z tohoto těsta můžeme dělat bramborové šišky, plněné bramborové knedlíky, bramborovou roládu atd.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chalupnicka
(upraveno)
31. 3. 2011, 7:58
Vypadá to báječně a bramborové knedlíky vařím přesně jako vy.
pupuša
(upraveno)
1. 4. 2011, 19:05
@chalupnicka
Alí, jsou to klasický knedlíky, však sama víte.
marcelau
(upraveno)
6. 3. 2011, 13:56
áááááách, to je krása
pupuša
(upraveno)
6. 3. 2011, 22:16
@marcelau
Děkuji