Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Broskvové řezy se šlehačkou a praženými mandlemi-podle p.Elišky z pořadu Prostřeno

0.0
Broskvové řezy se šlehačkou a praženými mandlemi-podle p.Elišky z pořadu  Prostřeno

Potřebné ingredience

3 vejce
250 g cukru
120 g másla
120 ml mléka
350 g polohrubé mouky
1 lžíce prášku do pečiva
3 konzervy broskví
3 lžíce mandlových plátků
1 smetana ke šlehání
2 balíčky vanilkového krému v prášku (bez vaření)
50 g kakaa
50 g strouhané čokolády

Postup přípravy

Postup:

Vejce s cukrem utřeme do husté pěny. Rozpustíme máslo a smícháme je s mlékem a vaječnou pěnou. Poté opatrně vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva.

Piškotové těsto rozetřeme na tukem vymazaný plech. Broskve dáme na síto a necháme je důkladně okapat. Půlky broskví dáme na těsto vypouklou částí nahoru. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 až 35 minut při teplotě 175 °C. Upečený piškot necháme vychladnout. Mandlové lupínky jemně opražíme na teflonové pánvi bez tuku.

Smetanu smícháme s vanilkovými krémy (nebo dvěma sáčky ztužovače šlehačky) a ušleháme. Poté rozetřeme na upečený koláč. Posypeme hustě kakaem. Celý koláč přejedeme po povrchu kuchařskou stěrkou se zuby, ozdobíme ho tak nejrůznějšími ornamenty. Koláč dále dozdobíme podle chuti nastrouhanou hořkou či mléčnou čokoládou a opraženými mandlovými lupínky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie