(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
chřestové rizoto
Potřebné ingredience
cca 200g chřestu,rýže,oliv.olej,zelen.vývar (z kostky)sůl,1cibule,sklenička bilého vína,strouhaný sýr parmiggiano,nebo gran moravia,nebo garan padano
Postup přípravy
menší cibuli dáme osmahnout na lžici oliv.oleje,přidáme na kousky nakrájený chřest,jen stonek,kocovou část si nechame stranou.......(chřest důkladne omyjeme a odřízneme tvrdou čast stonku,můžeme i oddelit slupku) chvili restujeme,pote přisypeme rýži,nechame zesklovatět.....jakmile je osmahnutá i rýže podlijeme bílým vínem,necháme přejit varem a podlíváme vývarem,v polovine varu rýže přidáme koncové části chřestu ,rýže nám bude nasakovat vodu a vařit se.......cca 20minut..
rýži podlýváme vývarem dokud se neuvaří......na konci přidáme kousek másla a hodne strouhaného sýru,podáváme teplé..........
dobrou chut
rýži podlýváme vývarem dokud se neuvaří......na konci přidáme kousek másla a hodne strouhaného sýru,podáváme teplé..........
dobrou chut
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
palisandra
(upraveno)
19. 4. 2012, 14:07
Vypadá to dobře, jen bych upřesnila, že je dobré použít rýži na rizoto, tzn. nějakou kulatozrnnou odrůdu
vendulik
(upraveno)
19. 4. 2012, 12:18
Děkuji za skvělou inspiraci, nedávno jsem koupila chřest a pak si marně lámala hlavu co s ním tak jsem se pustila do Vašeho rizota (sice jsem tedy měla bílý chřest který asi nebyl uplně to pravé, myslím že se zeleným by to bylo lepší) které jsem si tedy ještě trošku upravila, protože ten bílý chřest je takový mdlý tak jsem přidala ještě žampiony a bylo to vážně super!!!! hlavně ten postup přípravy, ten určtiě zopakuji i s jinými ingrediencemi, moc mi to chutnalo. Všem doporučuji.