(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Domácí housky

Potřebné ingredience
0,5 kg hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 80 ml oleje, 2 vejce, 4 dkg droždí, 1/4 l vody, 1/2 lžičky cukru, mák,sezam nebo kmín=každý jak má rád
Postup přípravy
Odlijeme trochu vody do které zamícháme cukr, nadrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, sůl, přidáme 1 vejce ( druhé je na potření), kvásek a vypracujeme těsto, které necháme vykynout na teplém místě. Ještě než začneme dělat housky, zapneme si troubu na 200 st. Vykynuté těsto vyklopíme na podsypaný vál a těsto si rozdělíme na 8 dílků.Budou z toho normální housky a tak jestli-že chcete malé, těsto si rozdělte na 10 - 12 kousků. Z každého dílku uděláme ještě tři, ze kterých uděláme válečky a ty spleteme.Pomažeme vajíčkem a posypeme kmínem nebo sezamem. Těsto je tak středně slané a tak jestli víc solíte, můžete si je ještě přisolit. Pečme ne pečícím papíře v předehřáté troubě na 200 st. Velké housky jsou za 14 minut pečené a vy si rozhodněte, jestli je chcete mít víc červené a nechte je tam třeba déle.Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Casandra
(upraveno)
30. 11. 2011, 17:18
Roman, tak jsem dnes houstičky vyzkoušela a jsou výýýýýýborné voňavé
dala jsem sádlo a nechala pro jistotu vykynout
určitě je budu zase znovu dělat
Martina





nahlásit

pesnio
(upraveno)
24. 5. 2011, 18:05
Pro pani Janu co mi psala vzkazik housky jsem zkousela i s tim sadlem 80g rozpusteneho a jsou vlacnejsi pak i dalsi den a dale jsem je zkousela bez kynuti a jde to take a jsou super


nahlásit