Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Františkovy koláčky

0.0
Františkovy koláčky

Potřebné ingredience

Těsto:16dkg hladké mouky, 12dkg másla, 8dkg mletých ořechů, 8 dkg cukru, 2dkg kakaa Náplň na slepení: 10dkg másla a 20dkg cukru moučka (je lepší ho prosít)

Postup přípravy

Všechny přísandy na těsto pořádně zpracujeme a necháme v lednici uležet...nejlépe přes noc.
Postup výroby je jako u lineckého cukrový. Vyválíme, vykrájíme a dáme péct.
Slepujeme náplní a já některé ještě slepuji nutelou. Náplň je z másla tak nemazat přílíš brzy!!
Po slepení ozdobíme čokoládou a na ní dáme např.... kokos, nastrouhaný oříšky, celý lískový oříšek, půlku vlašského ořechu, půl mandle,lentilku..... záleží na fantazii a co máte rádi.
Pokud neradi plácáte těsto tak ho můžet připravit v pekárně nebo já dávám do robota.
Na 3 dávky cukrátek (cca 140ks) stačí udělat jen 2dávky náplně na slepení.
Pokud nemusíte ty kupované čokolády přidávám moc dobrou čokoládovou polevu od babičky jako bonus :-) . Já jí dělám i na perník a je super..
Poleva: 8dkg cukr moučka, 1lžíce vřelého másla nebo 100% tuku, vrchovatá lžíce kakaa, několik lžiček vařící kávy......do cukru s kakaem přidáme tuk a kávu a mícháme do hladka ...POZOR dělá se za studena!!! (toto množství stačí na menší dort)
Všem přeji dobrou chuť a ať se povedou

lehce podsypeme moukou a těsto rozválíme .... já dělám mezi fóliema, lépe se z těstem pracuje... vykrajujeme různé tvary

Pečeme při 180´C 5minut....stačí aby cukroví chytilo barvičku. Já peči na pečícím papíře a po vyjmutí z trouby stáhnu papír s cukrovím a nechám trochu schladnout aby se při sundavání nepolámalo.

...toto je množství ze 3 várek!!!

Tak hotovo .... tyto nejsou polité domácí čokoládou, ale z roztavených čertů a jiných čokolád, Kinder vajíčka dělají malé bílé minihrudečky...možná je na fotce malinko znát tak pokud je tam nechcete nedávat čokoládu z kinder.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Wenura 3. 12. 2007, 13:12
Raduš,měla bych dotaz ohledně té domácí čokolády...píšete tam "vřelé máslo" a "vařící kávu" a pak.že se dělá za studena..... :-|Pochopila jsem,že se to máslo s tou kávou má nechat vychladnout?? *-) Děkuji za odpověď! (L)
Jitule64 3. 12. 2007, 13:21
@Wenura Já to zase Verunko pochopila, že když se dělá za studena, tak to máslo i káva je vařící, aby se to dobře spojilo. *-) :-)
fakdar 3. 12. 2007, 19:14
@Jitule64 (Y) správně jste to pochopila (F) myslela jsem tím, že se to nevaří. Jen si uvaříme kávu a rozpustíme máslo...přidáme dokud je to vroucí a mícháme (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie