Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Skořicové spirálky ala esíčka

0.0
Skořicové spirálky ala esíčka

Potřebné ingredience

200g změklého másla, 100 g moučkového cukru, 3 vejce, 300 g hl. mouky + mouka na vál, 2 lžičky skořice, 50 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru

Postup přípravy

Máslo s moučkovým cukrem utřeme do pěny. Přidáme 2 žloutky a 1 celé vejce (bílky dáme stranou) a nakonec zapracujeme mouku. Vypracujeme hladké těsto. Promícháme vanilkový cukr, skořici a cukr - lze nahradit skořicovým cukrem. Těsto rozdělíme na dvě části a obě rozválíme na obdélníky cca 25 x 35 cm. Pozor těsto je mastné, takže hodně podsypáváme! Když ho máme rozválené, tak ho pomažeme bílkem a posypeme skořicovým cukrem. Těsto srolujeme a dáme do lednice na 20 min odležet.Troubu si předehřejeme na 175 stupňů. Plech si vyložíme papírem na pečení. Roličky vyndáme z lednice a nakrájíme na zhruba centimetrové plátky. Pečeme na 160 stupňů (horkovzduch) cca 12-15 min. Vyjmeme a necháme vychladnout. Uchováváme v kovové krabici.
Tento recept je z Velké rodinné kuchařky - pečení. Dnes jsem ho vyzkoušela a mile mě překvapil, jsou z toho sušenky podobné esíčkám :-) Později sem vložím foto - jestli teda ještě bude co fotit :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie