Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

domácí chleba (bez pekárny)

0.0
domácí chleba (bez pekárny)

Potřebné ingredience

- 1/2 kg hladké mouky - 1 lžička octa, 1 lžička cukru - 1 lžička soli (dle chuti každého) - 1 sušené droždí - vlažná voda dle potřeby - kmín

Postup přípravy

Všechny přísady dáme do misky a vypracujeme hladké těsto, které necháme cca hodinu vykynout. Vykynulé těsto dáme do formy vyložené pečícím papírem a posypeme kmínem. Pečeme na 180° asi tak 45 až 60 min.

dobrou chuť

***

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

M.musinska 8. 4. 2011, 15:55
chleba se ted pece v troube, ale ani po 1,5h testo ne a ne vykynout :-@, no uvidim co to udela v troube.
Maty2011 9. 4. 2011, 12:58
@M.musinska Doufám, že se chlebík povedl, já použila teplejší vodu, ta vykynutí napomůže a pak dám do uzavřené nádoby těsto na vykynutí a nádobu většinou dám na teplé místo, v zimě dám utěrku na topení a mísu s těstem na to postavím a když se již netopí, tak mísu balím do utěrky a dám to celé do peřin a za cca za 1h je těsto nakynulé. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie