(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
domácí chleba (bez pekárny)
Potřebné ingredience
- 1/2 kg hladké mouky - 1 lžička octa, 1 lžička cukru - 1 lžička soli (dle chuti každého) - 1 sušené droždí - vlažná voda dle potřeby - kmín
Postup přípravy
Všechny přísady dáme do misky a vypracujeme hladké těsto, které necháme cca hodinu vykynout. Vykynulé těsto dáme do formy vyložené pečícím papírem a posypeme kmínem. Pečeme na 180° asi tak 45 až 60 min.
dobrou chuť
***
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
M.musinska
(upraveno)
8. 4. 2011, 15:55
chleba se ted pece v troube, ale ani po 1,5h testo ne a ne vykynout , no uvidim co to udela v troube.
Maty2011
(upraveno)
9. 4. 2011, 12:58
@M.musinska
Doufám, že se chlebík povedl, já použila teplejší vodu, ta vykynutí napomůže a pak dám do uzavřené nádoby těsto na vykynutí a nádobu většinou dám na teplé místo, v zimě dám utěrku na topení a mísu s těstem na to postavím a když se již netopí, tak mísu balím do utěrky a dám to celé do peřin a za cca za 1h je těsto nakynulé.