(recept
si oblíbilo 90 návštěvníků)
Roládkový řez
Potřebné ingredience
Rolády -2x3 vejce-sníh, 2x3 pol.lžíce cukru, 2x3 pol.lžíce polohr.mouky, rum,marmeláda...................Těsto - 30 dkg polohr.mouky, 20 dkg cukru, 3 vejce, 10 dkg tuku(máslo,Hera ), 250 ml mléka,3 lžíce oleje, 3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, sůl .........krém podle chuti (máslový,pařížský...)
Postup přípravy
Upečeme 2 pláty,pomažeme marmeládou a smotáme tak ,aby vznikly 4 malé roládky.Dáme na plech a zalijeme kakaovým těstem ,upečeme. Pokropíme rumem, a dáme krém,posypeme čokoládovými hoblinami.
Inspirace v časopise,upraveno podle sebe.
Inspirace v časopise,upraveno podle sebe.
upečené roládky
zalité kakaovým těstem
upečené-doporučuji hodně prokapat rumem (šťávou)
krém
upečené,natřené krémem a posypané hoblinami
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marc.76
(upraveno)
27. 3. 2011, 21:16
Hani, děkuji za recept Vymýšlela jsem co upéct na oslavu narozenin naší Adélky a nakonec jsem vytvořila http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?album=154428 Všem moc chutnalo! Krém jsem udělala: 2 šlehačky, 2 ledové kaštany - večer jsem uvařila a ráno vyšlehala.
Handulka0
(upraveno)
28. 3. 2011, 10:45
@marc.76
Neděkujte,není zač jsem ráda,že chutnaly a povedly se a u Vás se povedly na velkou 1
ASTAL
(upraveno)
23. 3. 2011, 15:00
Verunka:-)
(upraveno)
17. 3. 2011, 19:13
Řezy jsem zkoušela. Vypadají a chutnají suprově..Ale z krému jsem nešťastná, nedoporučuji ho!!! Dala jsem dokonce dva ztužovače a puding jsem udělala z méně mléka,ale stále krém moc nedržel. Lepší je udělat nějaký svůj osvědčený
babička julie
(upraveno)
17. 3. 2011, 14:12
I já bych chtěla přidat svůj názor.Je mi šedesát a ráda zkouším recepty z MMB.Je mi jedno odkud je recept opsaný.ŘEZY SE POVEDLY.Díky
Handulka0
(upraveno)
28. 3. 2011, 10:45
@babička julie
Jsem ráda,že se povedly a chutnaly
keltka
(upraveno)
14. 3. 2011, 22:11
vypadá velmi lákavě a určitě vyzkouším Jsem moc ráda, že jste buchtu zveřejnila ať už je autorem kdokoliv Vždyť každá buchta je přepisována do nekonečna a původní autor už ani není známý Jen nechápu, že to někoho baví do nekonečna kritizovat ...JÁ VÁM MOC DĚKUJI , budu zase za hvězdu v kuchyni
andol
(upraveno)
14. 3. 2011, 19:00
babus36
(upraveno)
14. 3. 2011, 10:21
Vypadají super, hned je vyzkouším Ikdyž to není váš nápad jak píšete a mnoho kritiky, že jste to opsala mi teda vůbec nevadí. Nemám čas hledat recepty a jsem ráda, že sem vloží každý recept ať už vlastní nebo někde okopírovaný. Díky za něj! Jenom tady na mimibazaru hledám inspirace a rady. Díky za receptík. Určitě si ho uložím do oblíbených
Šášula
(upraveno)
11. 3. 2011, 21:04
Dobrý večer.Tak jsem dneska pekla tuhle dobrůtku,ale ten krém se mně vůbec nepovedl,nechtěl se vůbec vyšlehat do tuha a to jsem dala do šlehačky i ztužovače. Tak nevím v čem byla chyba.
Janine2
(upraveno)
10. 3. 2011, 9:13
Všichni kdo tady kritizují a řeší odkud ten recept je, tak je závidí! Je to přece úplně jedno odkud recpet je, hlavně že je dobrý a mi ostatní se můžeme inspirovat! Nic z töho nedělejte Hani. Prostě někdo něco vytvoří a chce se pochlubit a předat zkušenost. Nenechte se odradit a přidávejte další
Elka
(upraveno)
9. 3. 2011, 15:12
Tak jsem asi někde udělala chybu.... ...krém mi vůbec neztuhl... Pochopila jsem to dobře,že šlehačky přidáváte v tekutém stavu??? Zašlehávala jsem je do pudinku snad 10 minut a pořád mi to teče ....je fakt,že rostlinné šlehačky nepoužívám,dala jsem normální
Handulka0
(upraveno)
9. 3. 2011, 19:50
@Elka
Ano,šlehačku přidávám v tekutém stavu ,ale mělo by to být stejné i s živočišnou,jen u té bych dala asi ještě ztužovač,aby vydržela ,nevím,nevím,dělala jsem jí už tolikrát,vždycky se povedla Dokonce ségra zkoušela i z práškové šlehačky(zamíchala do mléka a nalila do pudinku) a bez problému
citren
(upraveno)
9. 3. 2011, 12:21
TO MUSÍM VYZKOUŠET
gonzar
(upraveno)
8. 3. 2011, 23:05
Jééé Hani, to je nádhera. A jsem moc ráda, že jsi sem recept vložila. Díky.
Zrušený účet
(upraveno)
5. 3. 2011, 12:27
Na TOPu je jinak psaný a je tu taková spousta receptů okopírovaných a není uvedený zdroj, že bych se zrovna nad tímto nepozastavovala. Mě tu jedna paní zkopčila můj vlastní vytvořený recept, aniž by se dopředu zeptala, hezky poděkovala v názvu, který napsala, sice napsala moje ID, ale je tu nesmyslně dvakrát a to doslova okopírovaný se vším všudy, kromě fotky. To mi přijde jako větší nesmysl. Tohle rozhodně vyzkouším, vypadá to zajímavě
monky3
(upraveno)
17. 3. 2011, 16:25
@
jo to znám, mě jedna paní ukradla recept i moje foto a vydávala to za svůj klíďo, hned jsem psala adminům, protože paní se mnou nekomunikovala naštve to
Zrušený účet
(upraveno)
4. 3. 2011, 14:15
Podstata řezu je opravdu okopírovaná z Topreceptů a to je velmi smutné, když kuchařka neumí přiznat, kde čerpala inspiraci Taky jsem dělala podobný řez a protože jsem si ho upravila podle sebe, jako Vy, tak jsem recept nikde neuveřnila...a když už bych to udělala, tak bych musela napsat, kde jsem nápad viděla je to slušnost...a ne se chlubit cizím peřím
Handulka0
(upraveno)
6. 3. 2011, 10:28
@
Z Topu to není,jak jsem napsala ,je to z časopisu ,to jsem přiznala,že nápad není můj a když jste zveřejnila Vaší buchtu z cukroví,tak jste také napsala ,že je z MMB a ne ID , to je k té slušnosti a tímto končím.
Zrušený účet
(upraveno)
6. 3. 2011, 18:31
@Handulka0
Hanko nemusíte se hned zlobit na vaší odpovědi je vidět, jak se vám nelíbí kritika,a já jsem Váš recept rozhodně nekritizovala, jen jsem napsala svůj názor . A mimochodem, příště čtěte komentáře trochu lépe...já jsem buchtu nezveřejňovala
Agnes2712
(upraveno)
5. 3. 2011, 10:58
@
Paní to ale píše, že ho okopírovala. Je dobře, že sem recept dala, každý nečte všechny časopisy, nehledě na to, že všechny recepty někdo někde opsal.Já ji dávám za jedna a klidně ať přidává další, pro některé z nás je to inspirace.
Jsouk
(upraveno)
3. 3. 2011, 22:32
Tento recept byl určitě opsán z ,,Top recepty.cz" ,kde je pod názvem řezy černá růže.Již jsem je pekla a jsou skutečně dobré.
Handulka0
(upraveno)
4. 3. 2011, 9:01
@Jsouk
Kdyby byl opsán z ,,Topu,, tak to napíšu(koukala jsem,že je tam jiné těsto i krém)
giigiina
(upraveno)
3. 3. 2011, 22:00
vypadá nádherně
JITULE40
(upraveno)
3. 3. 2011, 20:11
to vypadá úžasně,jen se zakousnout
pasifa
(upraveno)
3. 3. 2011, 19:58
darinka30
(upraveno)
2. 3. 2011, 20:41
100ml
(upraveno)
2. 3. 2011, 20:06
Krem muze byt i paříšska šlehačka- 2 kaštany +2 šlehačky,vynikajici