Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Moje italské risotto

0.0
Moje italské risotto

Potřebné ingredience

Cibulka, cca. 80- 100g masla ,500 - 750ml silneho vyvaru, 250g ryze na risotto (ja pouzivam: ORYZA Risotto-Reis)

Postup přípravy

Tento recept je sice narocnejsi jak ceske rizoto, ale verte, ze stoji za to.
Ja si nejprve postavila na pekny silny vyvar (je jedno z jakeho masa, ja mela dneska kruti zaludky + zeleninku) Kdyz byl vyvar hotov, vyndala jsem maso a zeleninku a zacala pripravovat risotto. Cibulku nakrajela na jemno a dala osmahnout na masle. Kdyz byla cibulka sklovita pridala jsem suchou !!!NEUMYTOU!!! ryzi a poradne orestovala asi tak 5 -7min., proste az zacne byt ryze trochu sklovita a cibulka trosinku nazlatla. Pak zacneme pridavat po castech vyvar, je dulezite porad pridavat jen trochu vyvaru a cekat dokud se vyvar nevsakne. Varime pomalu a po chvelkach michame!!! Toto delame do doby nez je ryze varena. Pak uz jen vlozime masicko a podle potreby dochutime. Velice dobroucke je, kdyz takto pripravime risotto a na taliri pak jen navrh polozime na masle upecene hribky.
Jinak do praveho italskeho risotta patri jeste na konci pridani Parmesanu, nebo se na zacatku prida sklenicka vina. Ja dneska delala s masickem, ale verte ze i varianta bez masa je dobrutka, treba s lis´kama nebo susenyma houbama.

tuto ryzi pouzivam na risotto

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie