(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
srnčí hřbety

Potřebné ingredience
4 vejce,200g cukru,6 lžic oleje,10 lžic vlažné vody,1/2 sáčku prášku do pečiva,250-300g polohrubé mouky na krém-1/2l mléka 60g solamylu,80-100g cukru(dle chuti) a 1/4kg másla
Postup přípravy
4 žloutky utřeme s cukrem,olejem,moukou,práškem do pečiva a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.Těsto si rozdělíme na dvě poloviny.Jedno těsto si necháme světlé,druhé obarvíme kakaem.Těsta dáme do forem na srnčí hřbety(vymazané a vysypané strouhankou) a dáme péci do trouby.
Mezitím si připravíme krém: Na sporák si do kastrůlku dáme svařit mléko,solamyl a cukr.Mícháme,nikam od toho neodcházíme,aby se nám krém nepřipálil.Vznikne nám hustá mléčná kaše,do které až vychladne,zašleháme změklé máslo.
Pak už jen nakrájíme světlý a tmavý hřbet na plátky a vždy s promazáváním střídáme světlou a tmavou buchtu.Zbylým krémem obalíme celé hřbety a zasypeme kokosem,ořechy,mandlemi-co má kdo rád.Pozor,po řádném odležení třeba přes noc(my to teda vydržíme jen do večera ke kávičce)krájíme zešikma asi centimetrové řezy.Přeji všem maminám,aby se jim tento recept povedl a byl oblíben jako u našich dětí
Mezitím si připravíme krém: Na sporák si do kastrůlku dáme svařit mléko,solamyl a cukr.Mícháme,nikam od toho neodcházíme,aby se nám krém nepřipálil.Vznikne nám hustá mléčná kaše,do které až vychladne,zašleháme změklé máslo.
Pak už jen nakrájíme světlý a tmavý hřbet na plátky a vždy s promazáváním střídáme světlou a tmavou buchtu.Zbylým krémem obalíme celé hřbety a zasypeme kokosem,ořechy,mandlemi-co má kdo rád.Pozor,po řádném odležení třeba přes noc(my to teda vydržíme jen do večera ke kávičce)krájíme zešikma asi centimetrové řezy.Přeji všem maminám,aby se jim tento recept povedl a byl oblíben jako u našich dětí

velice snadná příprava-mažeme světlou buchtu k tmavé buchtě

Hřbety jsme pomazaly zbylým krémem .My máme rádi kokos a vlašské ořechy a tím jsem posypala každý hřbet

a když řezy ze šikma nakrájíte,vznikne takováto "nádhera"
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

voralda
(upraveno)
13. 5. 2011, 0:13
V sobotu jedem strejdovi na oslavu,tak jsem mu tyto naše oblíbené řezy upekla ke



nahlásit

andulička51
(upraveno)
1. 3. 2011, 17:07








nahlásit

lidare
(upraveno)
1. 3. 2011, 14:15






nahlásit