♣♣♣Kuřecí vývar s petrželovým kapáním♣♣♣
Potřebné ingredience
kuřecí díly-křídla,stehno.....1 cibule,2 stroužky česneku,kořenová zelenina,sůl,pepř,nové koření,ster.hrášek,kousek květáku,pórek,1 vejce,kapka oleje,petržel.nať,krupice
Postup přípravy
Kuře dáme do studené vody,přidáme kořenovou zeleninu,1 cibuli,česnek,nové koření,přivedeme k varu,posbíráme pěnu,osolíme,opepříme a vaříme asi hodinu až hod. a půl
Až je maso měkké,scedíme vývar,maso obereme zpět do polévky,zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle,vložíme zpátky,přidáme květák a sterilovaný hrášek,pórek,dochutíme
V misce smícháme vejce s trochou oleje,osolíme,přidáme petržel,vymícháme a postupně přisypáváme krupici-asi 4 lžíce na 1 vejce,umícháme kapání
hotové
Pak protřeme přes cedník do polévky
Povaříme si 10 minut,dochutíme
hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé