(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Citronová bábovka s hruškami
Potřebné ingredience
3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krystal, 1/2 hrnku slunečnicového oleje, 2 hrnky mléka, 5 lžic citrónové šťávy, 1 lžíci nastrouhané citrónové kůry, 1 balíček kypřicího prášku do pečiva, asi 5 oloupaných a na čtvrtky nakrájených hrušek, zbavených jádřinců, hrst rozinek
Postup přípravy
Než začneme, rozpálíme si troubu na 170 stupňů, protože příprava těsta nám zabere jen velmi krátkou dobu.
Nejprve si v míse smícháme sypké ingredience, tedy mouku, cukr, citrónovou kůru a kypřicí prášek, a přísady promícháme. Do moučné směsi poté přilijeme olej a mléko a citrónovou šťávu a promícháme, až nám vznikne krásně hladké lité těsto, které voní svěže citrónovými tóny. Do těsta můžeme vmíchat i hrst rozinek.
Do vhodným tukem (nejlepší je máslo) vymazané a vysypané (můžeme vysypat kokosem, jemnou strouhankou, nebo hrubou moukou) bábovkové nalijeme část těsta, hustě poklademe čtvrtkami oloupaných hrušek, nalijeme zase trošku těsta a poklademe zbytkem hrušek. Zalijeme zbylým těstem a šoupneme do trouby. Pečeme asi tři čtvrtě hodiny na doporučovaných 170 stupňů. Ke konci pečení můžeme zkusmo píchnout do bábovky špejli či párátko a když na něm neulpívají kousíčky těsta, je hotovo a můžeme vytáhnout z trouby. DOBROU CHŤ!!
Je to něco jiného, bábovka zasytí a díky citronu jsou tam vitaminy. :-)
Nejprve si v míse smícháme sypké ingredience, tedy mouku, cukr, citrónovou kůru a kypřicí prášek, a přísady promícháme. Do moučné směsi poté přilijeme olej a mléko a citrónovou šťávu a promícháme, až nám vznikne krásně hladké lité těsto, které voní svěže citrónovými tóny. Do těsta můžeme vmíchat i hrst rozinek.
Do vhodným tukem (nejlepší je máslo) vymazané a vysypané (můžeme vysypat kokosem, jemnou strouhankou, nebo hrubou moukou) bábovkové nalijeme část těsta, hustě poklademe čtvrtkami oloupaných hrušek, nalijeme zase trošku těsta a poklademe zbytkem hrušek. Zalijeme zbylým těstem a šoupneme do trouby. Pečeme asi tři čtvrtě hodiny na doporučovaných 170 stupňů. Ke konci pečení můžeme zkusmo píchnout do bábovky špejli či párátko a když na něm neulpívají kousíčky těsta, je hotovo a můžeme vytáhnout z trouby. DOBROU CHŤ!!
Je to něco jiného, bábovka zasytí a díky citronu jsou tam vitaminy. :-)
Nakrájený kousek bábovky. Mmm ♥
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Michelle1997
(upraveno)
4. 3. 2011, 6:45
Děkuji hm, dobrý nápad pěkný den, Michaela
pepca
(upraveno)
3. 3. 2011, 14:54
BÁBOVKA BYLA VÝBORNÁ DÍKY ZA PRIMA RECEPT JEŠTĚ JSEM TAM PŘIDALA 2 VEJCE PETRA