Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Citronová bábovka s hruškami

0.0
Citronová bábovka s hruškami

Potřebné ingredience

3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krystal, 1/2 hrnku slunečnicového oleje, 2 hrnky mléka, 5 lžic citrónové šťávy, 1 lžíci nastrouhané citrónové kůry, 1 balíček kypřicího prášku do pečiva, asi 5 oloupaných a na čtvrtky nakrájených hrušek, zbavených jádřinců, hrst rozinek

Postup přípravy

Než začneme, rozpálíme si troubu na 170 stupňů, protože příprava těsta nám zabere jen velmi krátkou dobu.
Nejprve si v míse smícháme sypké ingredience, tedy mouku, cukr, citrónovou kůru a kypřicí prášek, a přísady promícháme. Do moučné směsi poté přilijeme olej a mléko a citrónovou šťávu a promícháme, až nám vznikne krásně hladké lité těsto, které voní svěže citrónovými tóny. Do těsta můžeme vmíchat i hrst rozinek.
Do vhodným tukem (nejlepší je máslo) vymazané a vysypané (můžeme vysypat kokosem, jemnou strouhankou, nebo hrubou moukou) bábovkové nalijeme část těsta, hustě poklademe čtvrtkami oloupaných hrušek, nalijeme zase trošku těsta a poklademe zbytkem hrušek. Zalijeme zbylým těstem a šoupneme do trouby. Pečeme asi tři čtvrtě hodiny na doporučovaných 170 stupňů. Ke konci pečení můžeme zkusmo píchnout do bábovky špejli či párátko a když na něm neulpívají kousíčky těsta, je hotovo a můžeme vytáhnout z trouby. DOBROU CHŤ!!

Je to něco jiného, bábovka zasytí a díky citronu jsou tam vitaminy. :-)

Nakrájený kousek bábovky. Mmm ♥

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Michelle1997 4. 3. 2011, 6:45
Děkuji (L) (L) (L) hm, dobrý nápad (Y) pěkný den, Michaela
pepca 3. 3. 2011, 14:54
BÁBOVKA BYLA VÝBORNÁ (Y) (Y) (Y) (Y) DÍKY ZA PRIMA RECEPT (L) (L) (L) JEŠTĚ JSEM TAM PŘIDALA 2 VEJCE :^) PETRA (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie