(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
TVAROHOVÉ LÍVANCE SE SNĚHEM
Potřebné ingredience
250 g tvarohu ,125 ml mléka, 2 žloutky a ze 2 bílků sníh, 100 g hl mouky, malá lžička prášku do pečiva (to jen do lívanečků) špetka soli, lžička cukru
Postup přípravy
Tvaroh, mléko, žloutky smícháme s moukou, do které jsme zamíchali prášek do pečiva. Přidáme špetku soli a cukr. Poté vyšleháme sníh ze dvou bílků a lehce vmícháme do těsta. Pokud je těsto řidší /záleží na velikosti vajíček a na tvarohu jaký použijeme/ přidáme trošku strouhanky. Smažíme palačinky či malé lívanečky - viz. foto.
Lívance podáváme buď jen s cukrem, marmeládou, ale my děláme vařený sníh z bílků a cukru. Přizdobíme pikantní zavařeniou, já jsem použila brusinky.
Lívance podáváme buď jen s cukrem, marmeládou, ale my děláme vařený sníh z bílků a cukru. Přizdobíme pikantní zavařeniou, já jsem použila brusinky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Theliss
(upraveno)
22. 3. 2012, 5:46
vařený sníh s cukrem? jak na to, prosím? vypadá to skvěle
lase
(upraveno)
22. 3. 2012, 10:44
@Theliss
Je to normální sníh vařený nad párou, co se dává třeba do trubiček apod. Dělám ho tak, že vyšlehám bílky, přidám do nich cukr, zašlehám a pak dám do vodní lázně a šlehám do zhoustnutí...
Theliss
(upraveno)
22. 3. 2012, 20:25
@lase
ááááha, já se nechala zmást tím "vařený" super nápad!
mmaver
(upraveno)
21. 3. 2012, 22:16
Výborný,rychlý jednoduchý recept,ale na mě nikdy nezbyde ,protože mi to ti moji chlapi hned slupnou.Děkujeme
lase
(upraveno)
22. 3. 2012, 18:13
@mmaver
Děkuju, já je mám taky moc ráda, s tím sněhem a třeba čerstvýma jahodama či rybízem, neznám nic lepšího
mmaver
(upraveno)
4. 11. 2012, 21:33
@lase
zkusila jsem dát povidla a ušlehala tvaroh-vejce-mléko-cukr a bylo to skvělé
LeničkaTomík
(upraveno)
1. 1. 2012, 22:58
Děkujem za recept,dnes jsme dělaly.Vynikajíci,rychlé a dobré.VSEM DOPORUČUJI!
Mirísek
(upraveno)
2. 3. 2011, 18:55
Dnes jsem je dělala, byla to rychlovka a jen se po nich zaprášilo! Díky za bezva recept.
lase
(upraveno)
2. 3. 2011, 20:08
@Mirísek
Děkuji Mirko, já je taky ráda dělám, právě kvůli té rychlosti