Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Drobení do polévky :o)

0.0
Drobení do polévky :o)

Potřebné ingredience

Polohrubou mouku, 1 vejce.. Mouky je potřeba dát dost,já si vždy na jedno vejce dám tak půl kila mouky,po zapracování vždy nějaká mouka ještě zbyde :o)

Postup přípravy

Do mísy či kastrolu dáme mouku,uděláme důlek a rozklepneme do něj 1 vejce..Vydličkou či nožem začneme vejce do mouky zadělávat mícháním či sekáním tak dlouho dokud se nám neudělají malinkaté suché kousíčky těsta tzv. DROBENÍ.. Celý obsah prosejeme přes síto,takové to staré ještě za našich babiček co bylo aby se těstoviny zbavily přebytečné mouky..těstoviny můžeme hned přidat do polévky,vaříme cca 5-10min do změknutí,nebo rozděláme na papír či noviny a usušíme.Po usušení uschováme v doze.. Na fotu mám květákovou polévku s drobením,nedařilo se mi nafotit drobení samotné :o) Toto drobení je ohodně chutnější než kupované,vyzkoušejte !

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kamis1 21. 5. 2011, 7:17
My tomu říkáme strouhání do polévky :-).Taky to strouháme na struhadle |:o) |:o) |:o)
Alla 14. 5. 2011, 23:04
Já dělám drobení z mouky hrubé a strouhám na struhadle.Moje babička to pak i dusila v troubě a říkala tomu umělá rýže.Já to dusím jako tarhoně. :-o
Natalinda3 14. 5. 2011, 22:10
zkoušela jsem poprvé a super (Y) jen jsem si z té hmoty udělala velkou kouli kterou jsem pak strouhala na hrubém struhadle a nechala na tácku posypaném moukou uschnout :) a už mám schováno na další polívečku.. parádní recept.. jo a i Tomovi chutnali (Y) a Natálka si dala dva talíře s těmato nudličkama :-o DÍKY
Tamra 22. 5. 2011, 14:34
@Natalinda3 Ségra jsem ráda že chutná (Y) (Y) (Y) (F)
lidare 27. 2. 2011, 20:09
:-)taky jsem to dělala ,ale právě jsem si mouku vůbec neodhadla a pořád jsem jen dosýpala,takto už budu vědět asi kolik (Y) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie