(recept
si oblíbilo 134 návštěvníků)
BISKUPSKÝ-Bílkový CHLEBÍČEK KRÁSNĚ VLÁČNÝ-jak využít bílky
Potřebné ingredience
NA 1 PLECH :10 BÍLKŮ, 30 -40 DKG PÍSKOVÉHO CUKRU, 30 DKG POLOHRUBÉ MOUKY, 30 DKG KANDOV. OVOCE, 30DKG TUKU- NAPŘ .HERA-ROZPUSTIT,1 PRÁŠEK DO PEČIVA. 1 VELKÉ JABLKO-BEZ ŠLUPKY NAKRÁJET NA MALÉ KOSTIČKY,NA POLEVU. ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ-ASPOŃ 4 VELKÉ, 125 DKG 100 % TUKU,
Postup přípravy
DO VELKÉ MÍSY DÁT VŠECHNY PŘÍSADY AŽ NA BÍLKY, TY SE UŠLEHAJÍ A PŘIDAJÍ NAKONEC. HMOTU NALÍT NA PLECH S PEČÍCÍM PAPÍREM, PRO SNADNÉ VYKLOPENÍ.VYMAŽU A VYSYPU JEN BOKY. PEČU NA 165-175 STUPNÍCH, PO VYCHLADNUTÍ VYKLOPÍM UPEČENOU BUCHTU NA NĚJAKOU PODLOŽKU A NAKRÁJÍM ALESPOŇ NA 8 DÍLŮ.
POLEVA:
VE VODNÍ LÁZNI( KASTROLEK S ČOKOLÁDOU DÁT DO KASTROLKU S VODOU)ROZPUSTIT ČOKOLÁDU, PŘDAT 100% TUK, POTŘÍT NAKRÁJENÉ KOUSKY CHLEBÍČKU, DÁT VEN, NEBO DO LEDNICE ZTUHNOUT, POTÉ POTŘÍT POSLEDNÍ STRANU, OPĚT DÁT ZTUHNOUT A NAKONEC NA OZDOBU POŽÍT ČOKOLÁDU SVĚTLÉ BARVY Z PYTLÍKU. SKLADOVAT V CHLADNU.
VŽDY SI JICH NĚKOLIK DÁM DO FOLIE A ŠUP DO MRAZÁKU :o)))
JEŠTĚ SE MĚ PTAJÍ MAMINKY, CO DĚLÁM SE ŽLOUTKY-KDYŽ PEČU DORTY, KYNUTÉ BUCHTY ATD,KDE SE POUŽIJÍ JEN ŽLOUTKY,TAK BÍLKY SCHOVÁM DO KRABIČKY A DO MRAZÁKU......NO A POTÉ PUŽIJI NA BISKUPÁK...
POLEVA:
VE VODNÍ LÁZNI( KASTROLEK S ČOKOLÁDOU DÁT DO KASTROLKU S VODOU)ROZPUSTIT ČOKOLÁDU, PŘDAT 100% TUK, POTŘÍT NAKRÁJENÉ KOUSKY CHLEBÍČKU, DÁT VEN, NEBO DO LEDNICE ZTUHNOUT, POTÉ POTŘÍT POSLEDNÍ STRANU, OPĚT DÁT ZTUHNOUT A NAKONEC NA OZDOBU POŽÍT ČOKOLÁDU SVĚTLÉ BARVY Z PYTLÍKU. SKLADOVAT V CHLADNU.
VŽDY SI JICH NĚKOLIK DÁM DO FOLIE A ŠUP DO MRAZÁKU :o)))
JEŠTĚ SE MĚ PTAJÍ MAMINKY, CO DĚLÁM SE ŽLOUTKY-KDYŽ PEČU DORTY, KYNUTÉ BUCHTY ATD,KDE SE POUŽIJÍ JEN ŽLOUTKY,TAK BÍLKY SCHOVÁM DO KRABIČKY A DO MRAZÁKU......NO A POTÉ PUŽIJI NA BISKUPÁK...
UPEČENÝ NAKRÁJET NA DÍLKY
ČOKOLÁDU ROZPUSTIT VE VODNÍ LÁZNI
POTŘÍT ČOKOLÁDOU NAPŘED VRCHNÍ STRANY, PO ZATUHNUTÍ V CHLADNU, POTŘÍT I TU POSLEDNÍ
HOTOVO
ŘEZ
NĚCO ZBAŠTT HNED, NĚCO PŘÍBUZNÝM, ZBYTEK DO LEDNICE, ČI MRAZÁKU...VŽDY SE HODÍ-.....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Renča50
(upraveno)
23. 10. 2019, 17:32
Když mám vejce velikosti M, stačí na 1 plech na uvedené množství surovin 10 bílků? Děkuji za odpověď.
jananovazak
(upraveno)
21. 10. 2019, 21:59
karma75
(upraveno)
7. 1. 2019, 10:12
Výborný děkuji za recept
Dannylla
(upraveno)
10. 12. 2018, 19:04
Jak dlouho dopředu dělat, aby nezestárl a byl chutný?
Bubalka
(upraveno)
2. 1. 2019, 21:24
@Dannylla
Omlouvám se za pozdní odpověď, nechodím sem často. Já ho udělám celý plech a dám do mrazáku, vytáhnu dle potřeby a hned nakrájím. Jinak vydrží krásně vláčný i měsíc dopředu. Krásný den.
kvítečko
(upraveno)
23. 12. 2014, 10:41
P.A.V.L.A
(upraveno)
23. 12. 2014, 8:47
pepanaa
(upraveno)
23. 12. 2014, 6:35
Je to nejlepší chlebíček, který jsem kdy upekla. Nemá chybu. Těsto je krásně vláčné, super!
Bubalka
(upraveno)
17. 1. 2015, 19:20
@pepanaa
Děkuji, potěší to... zrovna ho peču.
Strepitula
(upraveno)
22. 12. 2012, 4:46
Děkuji za recept. Včera jsem moučník upekla a super. Na velký, vyšší plech jsem dělala z 1 a 1/2 dávky a bylo to přesně tak akorát. Opravdu nemá chybu.... Posílám 1*
novackova
(upraveno)
14. 12. 2012, 9:27
ten prubu
Sykyna
(upraveno)
14. 12. 2012, 8:09
tak do toho jdu. Jelikož nemám formu na biskupský chlebíček tak jsem ho nikdy nedělala a většinou bílky vylejvala letos to prubnu
r.luna
(upraveno)
30. 11. 2012, 17:36
to vypadá lákavě určitě letos vyzkouším jak máte velký plech,ať ho nemám moc nízký děkuji za odpověď
Bubalka
(upraveno)
26. 11. 2012, 20:32
@r.luna
Dobrý večer Děkuji, já mám plech do trouby 50 x60 cm, takže se nebojte, menší plech je lepší....
borufkajana
(upraveno)
7. 9. 2012, 14:31
Tan je opravdu úžasný!Dělám ho často když mi zbydou bílky!
jeremy
(upraveno)
7. 9. 2012, 14:04
eviccka2
(upraveno)
26. 4. 2012, 6:59
Dobrý den, myslite, ze tohle mnozstvi me vytaci do dvou forem na biskupa? A jak dlouho zhruba pecete? Dekuji
Bubalka
(upraveno)
26. 4. 2012, 19:22
@eviccka2
Dobrý večer Klidně to tam dejte, ale těsto musí být kousek pod okraj, aby Vám to moc nevyběhlo-potom z formy
adriM
(upraveno)
4. 4. 2012, 9:22
Blani myslite, ze se da pouzit tento recept i na beranka? Bude to drzet s temi jablky, neni to az moc vlacne?? Dekuji
Bubalka
(upraveno)
4. 4. 2012, 20:21
@adriM
Dobrý večer, já myslím, že to nebude problém, je to jako buchta, bábovka, nebo beránek....také to asi vyzkouším, dělala jsem to v různých formách a vždy v pohodě.
hanys77
(upraveno)
5. 1. 2012, 11:07
Luxusní Nestačila jsem ho ani polít čokoládou Díky za recept
lidare
(upraveno)
11. 12. 2011, 20:27
krásný tip,bezva
babicka06
(upraveno)
11. 12. 2011, 20:21
vyzkoušíme-upečeme- uvidíme
masmar
(upraveno)
11. 12. 2011, 11:15
Blani loni jsem pekla poprvé a letos Váš biskupák zase nebude chybět-je výborný a ještě se zbavím bílků .Dávám i hrozinky a hooodně kand. ovoce
Grena 73
(upraveno)
29. 12. 2010, 11:29
nasbírané bílky vyndám z mrazáku a večer peču ke