(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Kuřecí na čínský způsob
Potřebné ingredience
Kuřecí maso, bílek, solamyl, sójová omáčka, ústřicová omáčka, umeocet, cukr, koření a zeleninu - dle vašeho výběru a chutí. Ze zeleniny nejčastěji používám - mrkev, papriku červenou, čínské zelí, pórek, cuketu, žampiony, bambusové výhonky. A z koření zázvor, pepř. POZOR ! Umeocet má výraznou slano-kyselou chuť. Takže pokud ho použijete, buďte obezřetní s jeho množstvím a já většinou pokrm již nesolím, neb je použitím umeocta dostatečně slaný.
Postup přípravy
Bílek našleháme (stačí vydličkou), přidáme lžíci solamylu a sójovky + koření, prošleháme. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a vložíme do našlehané směsi z bílku. Maso tím pořádně obalíme a odložíme. Veškerou zeleninu si očistíme a nakrájíme, nejlépe na nudličky. V pánvi rozpálíme olej a osmažíme maso. Až chytne pěknou opečenou barvu, postupně přídáváme zeleninu. Osmažíme krátce, aby zelenina zůstala tzv. na skus. Zakápneme umeoctem a necháme odpařit. Přidáme ústřicovou omáčku, prohřejeme. Pokrm doporučuji ochutnat a zdá-li se nám kyselí, dochuťte cukrem. Podáváme s čínskými nudlemi nebo rýží.
Přísady, které k tomu používám :
Čínské nudle (Lidl), Sójová omáčka (Kikkoman), Bambusové výhonky + Ústřicová omáčka ( Exotic Food), Umeocet (prodejny se zdravou výživou apod.)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé