(recept
si oblíbilo 117 návštěvníků)
Jednoduchý šlehačkový dort + postup
Potřebné ingredience
Je to opravdu rychlovka,místo krému jsem použila rostlinou šlehačku,je to jednoduché a žravé. KORPUS : 6 vajec,20 dkg cukr krupice,20dkg polohrubá mouka.Ráfek či forma o půměru cca 22 cm. Na promazaní kvalitní jahodová marmeláda-já kupuji v Lidlu,rostlinná šlehačka 2 kusy (po 200ml)+ troška vody kterou vyplachuji krabičky ,dále 2 jahodové kompoty (420ml),dortové želé,voda+cukr
Postup přípravy
KORPUS :Z bílků vyšleháme tuhý sníh,zašleháme do něj žloutky a cukr.Nakonec pomalu zašleháme polohrubou mouku.Naplníme do ráfku (průměr cca 22cm) A pečeme při 170 stupních asi 35minut.
Vychladlý korpus 2x prokrojíme,promažeme jahodovou marmeládou,a vyšlehanou rostlinnou šlehačkou s kapkou vody kterou propláchneme obě krabičky.Celý dort omažeme poklademe kompotovanými jahodami a přetřeme dortovým želé,boky dortu můžeme obalit např.v mandlových lupínkách,oříšcích,čokoládě či nechat jen tak,vršek jsem dozdobila ještě šlehačkou.Nezdá se to ale ze 2 200ml krabiček rostlinné šlehačky ji našlehaté celkem velké množství.Tak přeji dobrou chuť.
Vychladlý korpus 2x prokrojíme,promažeme jahodovou marmeládou,a vyšlehanou rostlinnou šlehačkou s kapkou vody kterou propláchneme obě krabičky.Celý dort omažeme poklademe kompotovanými jahodami a přetřeme dortovým želé,boky dortu můžeme obalit např.v mandlových lupínkách,oříšcích,čokoládě či nechat jen tak,vršek jsem dozdobila ještě šlehačkou.Nezdá se to ale ze 2 200ml krabiček rostlinné šlehačky ji našlehaté celkem velké množství.Tak přeji dobrou chuť.
korpus
prokrojený a marmeládou pomazaný
vyšleháme 2 rostlinné šlehačky s kapkou vody
sesazený dort
omazaný s jahodami a dort.želé
hotový dortík
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vodnena1mamutova
(upraveno)
28. 3. 2015, 17:39
Opravdu vynikající a hlavně rychlý ...jenom mě nějak nevystačila šlehačka,musela jsem použít 3x 200ml ...jinak fakt mňamozní
ssonda
(upraveno)
29. 3. 2015, 16:23
@vodnena1mamutova
notus
(upraveno)
25. 9. 2013, 15:05
To vypadá skvěle ! Jak dlouho vydrží takový domácí šlehačkový dort? Kupovaný http://www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/produkty/dorty/slehackove-dorty/dort-bananovy/ nám vydržel 3 dny ale nevím jestli tam nepřidávají nějaké podpůrné látky, aby to déle vydrželo. Potřebovala bych dort udělat v pátek a aby vydržel do neděle.
ssonda
(upraveno)
25. 9. 2013, 18:47
@notus
Vydrží.Ale dejte ho v lednici do krabice,aby nenačichl lednicí.
ililina
(upraveno)
5. 8. 2013, 22:08
Dort jsem dělala pro dceru k narozeninám a byl vynikající. Těsto udělané za několik minut a dort . Příště vyzkouším opět jiný recept od Vás. Ilona
mirkaberkys
(upraveno)
6. 4. 2013, 20:10
Vyzkoušený a skoro snězený. Jen krájení byl trochu boj. Do formy o průměru 24 cm doporučuji korpus ze 7 vajec. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4356646 Fotka není moc kvalitní, je z telefonu.
ssonda
(upraveno)
7. 4. 2013, 7:59
@mirkaberkys
super,a jaké jogurty jste nakonec dala?
mirkaberkys
(upraveno)
7. 4. 2013, 12:45
@ssonda
Po pravdě jsem měla strach, aby se mi to nerozmáčelo, než to dovezu na oslavu. takže jsem to promazala tou šlehačkou, kterou jsem vyšlehala s 2 mi vanilkovými cukry a pro jistotu jsem tam dala ztužovač šlehačky. Jen jsem přemýšlela, jaké jahody jsme použila, že je máte tak červené? Nebo jste měla červené dortové želé? Já jsem koupila jednu plechovku jahod hamé a ty byly dost šedivé. Ten s jovo krémem zkusím příště.
ssonda
(upraveno)
7. 4. 2013, 17:51
@mirkaberkys
Mirko,jo dávám červené dortové želé.No ty jahody stojej za...snad všechny značky.Není nad čerstvé.
novackova
(upraveno)
24. 3. 2013, 14:22
vypadá jedle
danima3
(upraveno)
22. 3. 2013, 13:32
dcera v neděli slaví narozky, jelikož jsem po noční v sobotu, tohle je přesně to, co bych měla za odpoledne zvládnout, díky, zítra vyzkouším
danima3
(upraveno)
24. 3. 2013, 13:56
@danima3
doplnuju .. dortík je úžasný, těsto jsem dělala přesně podle receptu a je nadýchané, kombinace jahod a šlehačky je klasicky dokonalá
ssonda
(upraveno)
24. 3. 2013, 18:58
@danima3
super
Paullinka
(upraveno)
24. 10. 2011, 12:29
Dobrý den Soni Včera jsem dělala podle Vašeho receptíku a byl výborný Všem moc chutnal Děkuji za super rychlý receptík
ssonda
(upraveno)
9. 2. 2012, 18:03
@Paullinka
super,není zač
Angora
(upraveno)
23. 3. 2011, 15:35
Dobrý den Soni, dortíček vypadá nádherně a určitě bude i moc dobrý, jen mám problém, kde sehnat rostlinnou šlehačku. Můžete mi prosím poradit? Předem děkuji. Zdraví Andrea
lenkavaš
(upraveno)
22. 3. 2011, 12:17
opravdu nádherné,jen jestli bych mohla poradit jak dělate to želé?,koupila jse si plátky želé a zkoušela nalít na dort a vyteklo to spodem
ssonda
(upraveno)
22. 3. 2011, 14:38
@lenkavaš
Lenko,určitě to chce želé dortové,a hlavně nelít ale nejlépe potírat jahody štětcem.Anebo přelít ale lžící a opravdu opatrně.
kapka deste
(upraveno)
22. 3. 2011, 11:38
Dobrý den, dort je nádherný . Ráda bych ho vyzkoušela a moc prosím o dvě rady. Jak přesně zašleháváte žloutky s cukrem do sněhu? Myslela jsem, že do sněhu se musí vždycky jen pomalu, opatrně vmíchávat, protože jinak klesne a zřídne a je po sněhu.. A druhá: máte prosím zkušenost s tímhle dortem z čerstvých jahod? Nebo tip na nějaký jiný, který je z čerstvých jahod dobrý? Vždy, když se úroda zadaří, tak panikařím, co vymyslet z jahod za dobroty a většinou mě fantazie rychle zradí . Díky předem za odpověď. Ivana
ssonda
(upraveno)
22. 3. 2011, 14:44
@kapka deste
Dobrý den, Ivanko opravdu žloutky a cukr do sněhu zašlehávám šlehačem,zatím mi nikdy nespadl.Nejprve žloutky a pak hned cukr-ne na nejrychlejší stupeň jako šlehám bílky,ale na takový střední určitě. Vaše domácí jahody ze zahrádky doporučuji ty jsoou super,ale z kupovaných by to nebylo ono-no možná v létě ano,ale ty co jsou teď k dostání bych nedoporučila.Nad domácí prostě není. Přeji hezký den S.
Kalejka
(upraveno)
7. 3. 2011, 9:13
myslíte že by šla použít i normální šlehačka ta rostliná nám moc nechutná?
ssonda
(upraveno)
8. 3. 2011, 18:00
@Kalejka
Jani,určitě šlo ale musíte určitě použít ztužovač.Mě naopak chutná moc,dá se do ní přidat bílý jogurt,to je taky fajn.
Kalejka
(upraveno)
9. 3. 2011, 7:30
@ssonda
a na ty 2 šlehajdy bych potřebovala asi kolik ztužovačů?a ještě u totho postupu to nějak nechápu,mám si nejdřív ušlehat žloutky a cukr do pěny,potom přidat bílky a nakonec mouku?
ssonda
(upraveno)
9. 3. 2011, 19:43
@Kalejka
Na takovýhle dort ty "normální" šlehajdy budete potřebovat alespoň 4,ty se tak jako rostlinné nenašlehají a nenabidou.No a asi bych použila želatinový ztužovač na ty 4 by měl stačit jeden,a určitě ji přisladit.Jinak KORPUS :Z bílků vyšleháme tuhý sníh,zašleháme do něj žloutky a cukr.Nakonec pomalu zašleháme polohrubou mouku.
Kalejka
(upraveno)
10. 3. 2011, 9:55
@ssonda
tak já raději koupím tu rostlinou šlehajdu to bude jednodušší jen nevím kde jí seženu u nás zdravá výživa není myslíte že ji budou mít v tescu?
gonzar
(upraveno)
1. 3. 2011, 23:04
Soni, nádherný a pěkný recept, díky.
Marie44
(upraveno)
25. 2. 2011, 18:07
až mám plnou pusu slin tyhle já miluji
ssonda
(upraveno)
25. 2. 2011, 19:54
@Marie44
já taky
Hnědovláska
(upraveno)
25. 2. 2011, 17:31
Máte ho krááásný Povedl se Vám
Janyse
(upraveno)
25. 2. 2011, 8:42
takové dortíky milujeme
chalupnicka
(upraveno)
25. 2. 2011, 8:31
Dortík vypadá báječně a také má dotaz kde se dá sehnat ta rostliná šlehačka.Děkuji
ssonda
(upraveno)
25. 2. 2011, 17:07
@chalupnicka
děkujíííí šlehajdu kupuji v obchodě se zdravou výživě
Boňule
(upraveno)
24. 2. 2011, 23:22
Je krásný, opravdu, a kde kupujete tu rostlinnou šlehačku? Díky.
ssonda
(upraveno)
26. 2. 2011, 10:51
@Boňule
v obchodě se zdravou výživou
monka229
(upraveno)
24. 2. 2011, 21:11
opět nádhera...
ssonda
(upraveno)
25. 2. 2011, 20:58
@monka229
děkuji
lakak
(upraveno)
24. 2. 2011, 20:35
Ten vypadá moc jedle hned bych si dala