(recept
si oblíbilo 117 návštěvníků)
Jednoduchý šlehačkový dort + postup

Potřebné ingredience
Je to opravdu rychlovka,místo krému jsem použila rostlinou šlehačku,je to jednoduché a žravé. KORPUS : 6 vajec,20 dkg cukr krupice,20dkg polohrubá mouka.Ráfek či forma o půměru cca 22 cm. Na promazaní kvalitní jahodová marmeláda-já kupuji v Lidlu,rostlinná šlehačka 2 kusy (po 200ml)+ troška vody kterou vyplachuji krabičky ,dále 2 jahodové kompoty (420ml),dortové želé,voda+cukr
Postup přípravy
KORPUS :Z bílků vyšleháme tuhý sníh,zašleháme do něj žloutky a cukr.Nakonec pomalu zašleháme polohrubou mouku.Naplníme do ráfku (průměr cca 22cm) A pečeme při 170 stupních asi 35minut.
Vychladlý korpus 2x prokrojíme,promažeme jahodovou marmeládou,a vyšlehanou rostlinnou šlehačkou s kapkou vody kterou propláchneme obě krabičky.Celý dort omažeme poklademe kompotovanými jahodami a přetřeme dortovým želé,boky dortu můžeme obalit např.v mandlových lupínkách,oříšcích,čokoládě či nechat jen tak,vršek jsem dozdobila ještě šlehačkou.Nezdá se to ale ze 2 200ml krabiček rostlinné šlehačky ji našlehaté celkem velké množství.Tak přeji dobrou chuť.
Vychladlý korpus 2x prokrojíme,promažeme jahodovou marmeládou,a vyšlehanou rostlinnou šlehačkou s kapkou vody kterou propláchneme obě krabičky.Celý dort omažeme poklademe kompotovanými jahodami a přetřeme dortovým želé,boky dortu můžeme obalit např.v mandlových lupínkách,oříšcích,čokoládě či nechat jen tak,vršek jsem dozdobila ještě šlehačkou.Nezdá se to ale ze 2 200ml krabiček rostlinné šlehačky ji našlehaté celkem velké množství.Tak přeji dobrou chuť.

korpus

prokrojený a marmeládou pomazaný

vyšleháme 2 rostlinné šlehačky s kapkou vody

sesazený dort

omazaný s jahodami a dort.želé

hotový dortík

...

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vodnena1mamutova
(upraveno)
28. 3. 2015, 17:39
Opravdu vynikající a hlavně rychlý
...jenom mě nějak nevystačila šlehačka,musela jsem použít 3x 200ml
...jinak fakt mňamozní





nahlásit

ssonda
(upraveno)
29. 3. 2015, 16:23
@vodnena1mamutova



nahlásit
notus
(upraveno)
25. 9. 2013, 15:05
To vypadá skvěle ! Jak dlouho vydrží takový domácí šlehačkový dort? Kupovaný http://www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/produkty/dorty/slehackove-dorty/dort-bananovy/ nám vydržel 3 dny ale nevím jestli tam nepřidávají nějaké podpůrné látky, aby to déle vydrželo. Potřebovala bych dort udělat v pátek a aby vydržel do neděle.
nahlásit

ssonda
(upraveno)
25. 9. 2013, 18:47
@notus
Vydrží.Ale dejte ho v lednici do krabice,aby nenačichl lednicí.
nahlásit
ililina
(upraveno)
5. 8. 2013, 22:08
Dort jsem dělala pro dceru k narozeninám a byl vynikající. Těsto udělané za několik minut a dort
. Příště vyzkouším opět jiný recept od Vás. Ilona


nahlásit
mirkaberkys
(upraveno)
6. 4. 2013, 20:10
Vyzkoušený a skoro snězený. Jen krájení byl trochu boj. Do formy o průměru 24 cm doporučuji korpus ze 7 vajec. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4356646 Fotka není moc kvalitní, je z telefonu.
nahlásit

ssonda
(upraveno)
7. 4. 2013, 7:59
@mirkaberkys
super,a jaké jogurty jste nakonec dala?





nahlásit
mirkaberkys
(upraveno)
7. 4. 2013, 12:45
@ssonda
Po pravdě jsem měla strach, aby se mi to nerozmáčelo, než to dovezu na oslavu. takže jsem to promazala tou šlehačkou, kterou jsem vyšlehala s 2 mi vanilkovými cukry a pro jistotu jsem tam dala ztužovač šlehačky. Jen jsem přemýšlela, jaké jahody jsme použila, že je máte tak červené? Nebo jste měla červené dortové želé? Já jsem koupila jednu plechovku jahod hamé a ty byly dost šedivé. Ten s jovo krémem zkusím příště.
nahlásit

ssonda
(upraveno)
7. 4. 2013, 17:51
@mirkaberkys
Mirko,jo dávám červené dortové želé.No ty jahody stojej za...snad všechny značky.Není nad čerstvé.

nahlásit

novackova
(upraveno)
24. 3. 2013, 14:22
vypadá jedle


nahlásit

danima3
(upraveno)
22. 3. 2013, 13:32
dcera v neděli slaví narozky, jelikož jsem po noční v sobotu, tohle je přesně to, co bych měla za odpoledne zvládnout, díky, zítra vyzkouším

nahlásit

danima3
(upraveno)
24. 3. 2013, 13:56
@danima3
doplnuju .. dortík je úžasný, těsto jsem dělala přesně podle receptu a je nadýchané, kombinace jahod a šlehačky je klasicky dokonalá

nahlásit

ssonda
(upraveno)
24. 3. 2013, 18:58
@danima3
super







nahlásit

Paullinka
(upraveno)
24. 10. 2011, 12:29
Dobrý den Soni
Včera jsem dělala
podle Vašeho receptíku a byl výborný
Všem moc chutnal
Děkuji za super rychlý receptík









nahlásit

ssonda
(upraveno)
9. 2. 2012, 18:03
@Paullinka
super,není zač



nahlásit
Angora
(upraveno)
23. 3. 2011, 15:35
Dobrý den Soni, dortíček vypadá nádherně a určitě bude i moc dobrý, jen mám problém, kde sehnat rostlinnou šlehačku. Můžete mi prosím poradit? Předem děkuji. Zdraví Andrea
nahlásit
lenkavaš
(upraveno)
22. 3. 2011, 12:17
opravdu nádherné,jen jestli bych mohla poradit jak dělate to želé?,koupila jse si plátky želé a zkoušela nalít na dort a vyteklo to spodem

nahlásit

ssonda
(upraveno)
22. 3. 2011, 14:38
@lenkavaš
Lenko,určitě to chce želé dortové,a hlavně nelít ale nejlépe potírat jahody štětcem.Anebo přelít ale lžící a opravdu opatrně.
nahlásit

kapka deste
(upraveno)
22. 3. 2011, 11:38
Dobrý den, dort je nádherný
. Ráda bych ho vyzkoušela a moc prosím o dvě rady. Jak přesně zašleháváte žloutky s cukrem do sněhu? Myslela jsem, že do sněhu se musí vždycky jen pomalu, opatrně vmíchávat, protože jinak klesne a zřídne a je po sněhu..
A druhá: máte prosím zkušenost s tímhle dortem z čerstvých jahod? Nebo tip na nějaký jiný, který je z čerstvých jahod dobrý? Vždy, když se úroda zadaří, tak panikařím, co vymyslet z jahod za dobroty a většinou mě fantazie rychle zradí
. Díky předem za odpověď. Ivana







nahlásit

ssonda
(upraveno)
22. 3. 2011, 14:44
@kapka deste
Dobrý den, Ivanko opravdu žloutky a cukr do sněhu zašlehávám šlehačem,zatím mi nikdy nespadl.Nejprve žloutky a pak hned cukr-ne na nejrychlejší stupeň jako šlehám bílky,ale na takový střední určitě. Vaše domácí jahody ze zahrádky doporučuji
ty jsoou super,ale z kupovaných by to nebylo ono-no možná v létě ano,ale ty co jsou teď k dostání bych nedoporučila.Nad domácí prostě není. Přeji hezký den S.

nahlásit

Kalejka
(upraveno)
7. 3. 2011, 9:13
myslíte že by šla použít i normální šlehačka ta rostliná nám moc nechutná?

nahlásit

ssonda
(upraveno)
8. 3. 2011, 18:00
@Kalejka
Jani,určitě šlo ale musíte určitě použít ztužovač.Mě naopak chutná moc,dá se do ní přidat bílý jogurt,to je taky fajn.

nahlásit

Kalejka
(upraveno)
9. 3. 2011, 7:30
@ssonda
a na ty 2 šlehajdy bych potřebovala asi kolik ztužovačů?a ještě u totho postupu to nějak nechápu,mám si nejdřív ušlehat žloutky a cukr do pěny,potom přidat bílky a nakonec mouku?
nahlásit

ssonda
(upraveno)
9. 3. 2011, 19:43
@Kalejka
Na takovýhle dort ty "normální" šlehajdy budete potřebovat alespoň 4,ty se tak jako rostlinné nenašlehají a nenabidou.No a asi bych použila želatinový ztužovač na ty 4 by měl stačit jeden,a určitě ji přisladit.Jinak KORPUS :Z bílků vyšleháme tuhý sníh,zašleháme do něj žloutky a cukr.Nakonec pomalu zašleháme polohrubou mouku.


nahlásit

Kalejka
(upraveno)
10. 3. 2011, 9:55
@ssonda
tak já raději koupím tu rostlinou šlehajdu to bude jednodušší jen nevím kde jí seženu u nás zdravá výživa není myslíte že ji budou mít v tescu?
nahlásit

gonzar
(upraveno)
1. 3. 2011, 23:04
Soni, nádherný a pěkný recept, díky.









nahlásit
Marie44
(upraveno)
25. 2. 2011, 18:07








nahlásit

ssonda
(upraveno)
25. 2. 2011, 19:54
@Marie44
já taky


nahlásit
Hnědovláska
(upraveno)
25. 2. 2011, 17:31
Máte ho krááásný
Povedl se Vám



nahlásit
Janyse
(upraveno)
25. 2. 2011, 8:42






nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
25. 2. 2011, 8:31
Dortík vypadá báječně
a také má dotaz kde se dá sehnat ta rostliná šlehačka.Děkuji


nahlásit

ssonda
(upraveno)
25. 2. 2011, 17:07
@chalupnicka
děkujíííí šlehajdu kupuji v obchodě se zdravou výživě





nahlásit

Boňule
(upraveno)
24. 2. 2011, 23:22
Je krásný, opravdu, a kde kupujete tu rostlinnou šlehačku? Díky.


nahlásit

ssonda
(upraveno)
26. 2. 2011, 10:51
@Boňule
v obchodě se zdravou výživou

nahlásit

monka229
(upraveno)
24. 2. 2011, 21:11
opět nádhera...







nahlásit

ssonda
(upraveno)
25. 2. 2011, 20:58
@monka229
děkuji


nahlásit

lakak
(upraveno)
24. 2. 2011, 20:35
Ten vypadá moc jedle hned bych si dala



nahlásit