(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
DOMÁCÍ ZÁVIN S JABLKY, ROZINKAMI, BRUSINKAMI A OŘECHY
Potřebné ingredience
NA TĚSTO: 1 omega, 1 vejce, 5 lžic mléka, 30dkg hladké mouky DÁLE: jablka (dávám 5 jablek na jeden závin), rozinky, brusinky, ořechy
Postup přípravy
Suroviny zpracujeme v hladké těsto. Nejlepší je omegu nastrouhat, krásně se to pak všechno spojí. Těsto rozdělíme na dva díly.
Vyválíme na šířku plechu. Posypeme strouhankou (aby nám nevytekla šťáva z jablek), poklademe strouhanými jablky. Posypeme ořechy, brusinkami a rozinkami. Nakonec posypeme cukrem a skořicí. Zabalíme tak, že kraje ohneme (jablka pak nevytečou). Před pečením pomažeme rozšlehaným vajíčkem.
Pečeme dozlatova. Tento závin nikdy nepraskne a je krásně křehký. Doma už jiný nedělám :o)
Vyválíme na šířku plechu. Posypeme strouhankou (aby nám nevytekla šťáva z jablek), poklademe strouhanými jablky. Posypeme ořechy, brusinkami a rozinkami. Nakonec posypeme cukrem a skořicí. Zabalíme tak, že kraje ohneme (jablka pak nevytečou). Před pečením pomažeme rozšlehaným vajíčkem.
Pečeme dozlatova. Tento závin nikdy nepraskne a je krásně křehký. Doma už jiný nedělám :o)
připravený na zabalení (ohnout konce závinu)
před pečením
potřený vajíčkem
po upečení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
21. 2. 2011, 19:35
krásný,mám ráda závin
habebe
(upraveno)
21. 2. 2011, 19:42
@lidare
ivetabubak
(upraveno)
21. 2. 2011, 17:31
vypadá úžasně,chtěla bych se zeptat,musí to být jen omega ? Já jí nesmím,a chtěla bych udělat.Díky Iveta
habebe
(upraveno)
21. 2. 2011, 19:41
@ivetabubak
Ivet, musí to být 100% tuk. :o((( A tu znám jen omegu nebo Liru (nebo jak se to jmenuje)
ivetabubak
(upraveno)
22. 2. 2011, 16:54
@habebe
Aha,tak to zas můžu jen koukat,ach jo mám ráda hrozně záviny,ale z listového dělám pořád,tak hledám nějaký jiný jednoduchý recept na dobré těsto.Udělala jste mi chutě
backa
(upraveno)
21. 2. 2011, 16:54
vypadá báječně u nás máme rádi jablečný závin
habebe
(upraveno)
21. 2. 2011, 19:42
@backa
U nás je taky hodně oblíbený. A to těsto je fakt zachvíli hotové a krásně se s ním pracuje.