(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
České buchty
Potřebné ingredience
500g hladké mouky 150g másla 4 lžíce cukru 1 vanilkový cukr 1 kostka droždí 1 celé vejce 2dl vlažného mléka máslo na vymazání pekáčku a na potření buchet
Postup přípravy
Nejprve si uděláme kvásek,do misky rozdrobíme droždí a posypeme
trochou cukru droždí se nám rozpustí pak ho jen posypeme moukou
a dáme na teplé místo vzejít.
Když je kvásek vykynuty tak přidáme všechny suroviny a vymícháme
vláčné těsto nemělo by se lepit já vše dělám v robotu.
Vypracované těsto poprášíme moukou a přikryté dáme opět na teplé
místo vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na půl a vyválíme silnou placku ze které vykrajujeme
kolečka do kterých už dáváme náplň,kterou si dáme podle libosti
(mák,tvaroh,povidla...)
Pekáč vymažeme máslem a skládáme do něj hotové zabalené naplněné buchty.
Máslo si rozpustíme a bohatě buchty pomažeme (nešetřete)
Dáme pozvolna péct na 150-180C(:
Zdroj:http://dobroty-recepty.webnode.cz/
trochou cukru droždí se nám rozpustí pak ho jen posypeme moukou
a dáme na teplé místo vzejít.
Když je kvásek vykynuty tak přidáme všechny suroviny a vymícháme
vláčné těsto nemělo by se lepit já vše dělám v robotu.
Vypracované těsto poprášíme moukou a přikryté dáme opět na teplé
místo vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na půl a vyválíme silnou placku ze které vykrajujeme
kolečka do kterých už dáváme náplň,kterou si dáme podle libosti
(mák,tvaroh,povidla...)
Pekáč vymažeme máslem a skládáme do něj hotové zabalené naplněné buchty.
Máslo si rozpustíme a bohatě buchty pomažeme (nešetřete)
Dáme pozvolna péct na 150-180C(:
Zdroj:http://dobroty-recepty.webnode.cz/
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jeremy
(upraveno)
23. 2. 2011, 21:05
B.Tumka
(upraveno)
24. 2. 2011, 11:20
@jeremy
B.Tumka
(upraveno)
24. 2. 2011, 11:19
@jeremy