(recept
si oblíbilo 34 návštěvníků)
Hovězí guláš
Potřebné ingredience
500g hovězího masa 3 cibule 2 lžíce rajského protlaku 3 stroužky česneku 2 papriky 1 krajíc chleba pepř,sůl,kmín sladká paprika gulášové koření 2 masoxy trocha mouky na zahuštění
Postup přípravy
(pro rychlejší přípravu doporučuji vařit v tlakovém hrnci)
Cibuli si nakrájíme na drobno a dáme osmahnout dozlatova,pak
přidáme maso nakrájené na kousky a papriku na nudličky,krátce osmahneme a dáme protlak,sladkou papriku
gulášové koření,pepř,kmín a krátce vše osmahneme,podlijeme vodou a přidáme masoxy a česnek.
Za občasného podlévání dusíme do změknutí masa.
Když vaříme v tlakovém hrnci vaříme tak 30-35min.jinak vaříme déle.
Po změknutí omáčku zahustíme chlebem a to tak že do misky si nadrobíme
střídku chleba bez kůrky a malinko zalijeme vlažnou vodou tak,aby se dala z toho vytvořit kaše.
Vše pak nalijeme do omáčky a necháme povařit na mírnou teplotu.
Když bude málo tak můžeme ještě zahustit trochou mouky.
Guláš pak ještě necháme provařit na mírné teplotě jen probublávat a mícháme asi tak 20min.
Podáváme s těstovinami,knedlíkem nebo chlebem.
Zdroj:http://dobroty-recepty.webnode.cz/
Cibuli si nakrájíme na drobno a dáme osmahnout dozlatova,pak
přidáme maso nakrájené na kousky a papriku na nudličky,krátce osmahneme a dáme protlak,sladkou papriku
gulášové koření,pepř,kmín a krátce vše osmahneme,podlijeme vodou a přidáme masoxy a česnek.
Za občasného podlévání dusíme do změknutí masa.
Když vaříme v tlakovém hrnci vaříme tak 30-35min.jinak vaříme déle.
Po změknutí omáčku zahustíme chlebem a to tak že do misky si nadrobíme
střídku chleba bez kůrky a malinko zalijeme vlažnou vodou tak,aby se dala z toho vytvořit kaše.
Vše pak nalijeme do omáčky a necháme povařit na mírnou teplotu.
Když bude málo tak můžeme ještě zahustit trochou mouky.
Guláš pak ještě necháme provařit na mírné teplotě jen probublávat a mícháme asi tak 20min.
Podáváme s těstovinami,knedlíkem nebo chlebem.
Zdroj:http://dobroty-recepty.webnode.cz/
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chalupnicka
(upraveno)
22. 2. 2011, 8:13
výborný receptík
B.Tumka
(upraveno)
22. 2. 2011, 9:04
@chalupnicka
je to žrádlo