(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
"SVÍČKOVÁ" OMÁČKA
Potřebné ingredience
1 cibule, 2 lžíce másla, 150g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 1-2 lžíce hladké mouky, 500ml vývaru (nejlépe hovězí), 4 zrnka pepře, 3 zrnka nového koření, 1 bobkový list, citron, cukr, sůl.
Postup přípravy
Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, doplníme nakrájenou zeleninou a osmahneme. Zaprášíme moukou a za stálého míchání opražíme. Postupně přiléváme studený vývar, přidáme koření a kůru z dobře omytého citronu. Vaříme asi 20 minut.
Zeleninu propasírujeme nebo po vyjmutí koření rozmixujeme a omáčku osolíme, ochutíme cukrem a citronovou šťávou. Omáčku podáváme k vařenému hovězímu masu, k sekané a s knedlíky.
Zeleninu propasírujeme nebo po vyjmutí koření rozmixujeme a omáčku osolíme, ochutíme cukrem a citronovou šťávou. Omáčku podáváme k vařenému hovězímu masu, k sekané a s knedlíky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé