(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Domácí štrůdl
Potřebné ingredience
Těsto: 200g másla, 600g hladké mouky, 3 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, špetka soli, 1 lžička octa, 1/4 hrníčku vlažné vody. Náplň: strouhaná jablka, cukr,skořice, hrozinky Na potření olej a voda
Postup přípravy
Rozpustíme (nebo necháme hodně změknout máslo) a potom smícháme všechny ingredience ve vláčnou tužší hmotu. Rozdělíme těsto na 3 stejné kusy, které posypeme strouhanými jablky, cukrem, skořicí a hrozinkami. Ev. můžeme přidat dle chuti kokos nebo sekané vlašské ořechy..Zabalíme záviny a dáme na plech nejlépe na pečící papír. V krníčku si smíchám kapku oleje a vodu a tím záviny potřu před vložením do trouby. Peču na 180°C cca 50 min.
Na fotkách je závin, do kterého jsem zapomněla dát vejce-a taky dopadl dobře, snědl se bez problémů, jen byl trochu světlejší-neměl tu správnou zlatavou barvu.
Na fotkách je závin, do kterého jsem zapomněla dát vejce-a taky dopadl dobře, snědl se bez problémů, jen byl trochu světlejší-neměl tu správnou zlatavou barvu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ivušehanková
(upraveno)
16. 9. 2012, 18:11
DOBRÝ DEN BUCHTIČKA BYLA SKVĚLÁ UŽ MÁME POUHOU PŮLKU DOPORUČUJI
jeremy
(upraveno)
23. 2. 2011, 21:52