(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
MRKVOVÝ DORT
Potřebné ingredience
* 250 g polohrubé mouky * 1 vejce * 1/2 lžičky skořice * 1/2 sáčku prášku do pečiva * 1 lžičku jedlé sody * 125 ml medu * 200 g másla * 50 ml čerstvé citronové šťávy * 150 g nahrubo nastrouhané mladé mrkvičky * 100 g rozinek * 50 g strouhaného kokosu * 100 g sekaných nebo mletých vlašských ořechůa na polevu :# 125 g lučiny# 50 ml medu# 1/2 sáčku vanilkového cukru# 1/2 lžíce citronové šťávy# 50 g sušeného mléka
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °(elektrickou) nebo na 160 °(horkovzdušnou). Změklé máslo utřete s medem, vejci a citronovou šťávou. Přidejte k němu sypké přísady a důkladně prohněťte. Vmíchejte strouhanou mrkev, kokos, rozinky a ořechy. Nemáte-li karotku, ale starší mrkev, raději ji po nastrouhání předvařte ve vodě s trochou cukru a přidejte do těsta. Těsto naneste do máslem vymazaných forem nebo na plech a pečte 30 až 45 minut. Nechte trochu vychladnout ve formě a pak vyklopte. Lučinu promíchejte s ostatními přísadami a hebkým krémem vlažný moučník potřete. Klasickou ozdobou jsou lehce kýčovité marcipánové mrkvičky, ale jemně nakrouhaná pomerančová kůra krátce povařená v oslazené vodě je vyloženě moderní cukrářskou tečkou.
Tak tohle vážené maminky je fakt bomba!!!! je to zdravé a hroooozně dobré, všem dětem a maminkám na oslavě zaručeně zachutná.
Tak tohle vážené maminky je fakt bomba!!!! je to zdravé a hroooozně dobré, všem dětem a maminkám na oslavě zaručeně zachutná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé