(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
IŠELSKÉ DORTÍČKY
Potřebné ingredience
42 dkg hladké mouky
14 dkg moučkového cukru
28 dkg másla
4 dkg kakaa
1 van. cukr
8 dkg namletých loupaných mandlí
citronová kůra
krapet skořice
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, vykrájíme co chceme. Po vychladnutí slepíme krémem, polijeme čokoládou a zdobíme čímkoli dle chuti (mandlí, kokosem, vl.ořechy, lískáči...)
Krém dělám od oka. Nechám v míse v pokojové teplotě povolit máslo, přidám moučkový cukr, kakao, 1 vejce a rum. Mísu mám v klíně, třu to takovou dřevěnou jakobykoulí na měchačce a pořád to ochutnávám a přidávám ingredience (třeba rum :o)) a zase ochutnávám. Matlám to jako moje babička, ale určitě se to dá dělat v mixéru. A taky se může koupit nějaký ten instantní krém, ale ten jsem ještě nezkoušela.
Krém dělám od oka. Nechám v míse v pokojové teplotě povolit máslo, přidám moučkový cukr, kakao, 1 vejce a rum. Mísu mám v klíně, třu to takovou dřevěnou jakobykoulí na měchačce a pořád to ochutnávám a přidávám ingredience (třeba rum :o)) a zase ochutnávám. Matlám to jako moje babička, ale určitě se to dá dělat v mixéru. A taky se může koupit nějaký ten instantní krém, ale ten jsem ještě nezkoušela.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé