(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
PERNÍČKY
Potřebné ingredience
50 dkg hladké mouky
12 dkg másla
12 dkg moučkového cukru
4 lžíce medu
6 dkg čokoláda na vaření
1-2 ks prášek do perníku (podle toho jak je velký pytlík)
4 lžíce kakaa
2 vejce
Postup přípravy
Máslo utřeme s cukrem a vejcem, přidáme med, kakao a strouhanou čokoládu. Nakonec vmícháme mouku s práškem do perníku.
Vypracované těsto rozválíme asi na půl centimetru.
Pečeme poměrně zprudka asi 5 minut.
Ihned po vytažení z trouby potřeme perníčky rozšlehaným vajíčkem (vypadají jako nalakované).
Po vychladnutí zdobíme hustou polevou utřenou ze 4 bílku a 60 dkg cukru.
Dají se jíst rovnou bez rozležení.
Vypracované těsto rozválíme asi na půl centimetru.
Pečeme poměrně zprudka asi 5 minut.
Ihned po vytažení z trouby potřeme perníčky rozšlehaným vajíčkem (vypadají jako nalakované).
Po vychladnutí zdobíme hustou polevou utřenou ze 4 bílku a 60 dkg cukru.
Dají se jíst rovnou bez rozležení.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé