Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 64 návštěvníků)

Kmínový chleba,podobný kupovanému-vylepšený

0.0
Kmínový chleba,podobný kupovanému-vylepšený

Potřebné ingredience

320ml vody,1 pol.lžíce jabl.octa,1 pol.lžíce oliv.oleje,1/2 lžičky cukru,2 lžičky soli,150g žitné chleb.mouky,375ghladké pšen,mouky T 650,1 pol.lžíce drc.kmínu,1-1,5 lžičky suš.droždí,.......semínka-slunečnice,sezam,lněné,ovesné vločky-vse po 1 hrsti-ale není nutné....

Postup přípravy

Do pecici nadoby dame vodu,ocet,olej,sul........Vsypeme mouku,udelame dulek a do nej dame cukr s drozdim a trosku moukou zasypeme,na boky dame koreni a seminka....ETA SIESTA,program KLASIK,kurka-stredni,velikost 2...
Ze zacatku sledujeme michani-v pripade,ze je testo ridke,prisypeme hl.mouku...Testo ma byt hutnejsi,pevne...Muzeme nechat i dele kynout-pred vlastn. pecenim -coz je posledni hodina-troubu vypnout,neotvirat!!!!! Po nakynuti zapnout program PECENI...a pred pecenim potiram chlebik oliv.olejem............
Chleba je VYBORNY !!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

martina_chvojkova 11. 9. 2009, 16:05
Ahoj Yvonnko, jsme teď dlouhodobě v Rusku a díky vám máme zase dobrý český chlebík, jejich pečivo je hrozné, takže díky moc za záchranu!!!! (Y)
belezza 27. 9. 2009, 21:00
@martina_chvojkova (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Martinko,to jsem moooc rada,paaaaaa
ivka71 22. 7. 2008, 18:51
(Y) to je pravda *-)už ho peču zase (L) (hello) Iveta (F)
ivka71 20. 7. 2008, 19:27
Zdravím Yvonnko ,tak jsem dnes upekla ten váš chlebík (L) musím (clamp) (clamp) (clamp) je vynikající :-$ je opravdu jako kupovaní i rodinka si (zajic) pochutnala (hello) vás Iveta (F)
belezza 21. 7. 2008, 18:28
@ivka71 Ivetko,mam velikou radost,ze i vam chutnal (L) (L) (L)Pri tech dnesnich cenach se opravdu vyplati si upeci svoje pecivo :-D
belezza 8. 4. 2008, 7:22
(hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
janina34 7. 4. 2008, 11:31
Chlebík je výborný, dělala jsem ho minulý týden a dnes ho budu dělat zase :-) (hello)
janulka44 25. 2. 2008, 17:43
právě jsem upekla-je úžasný-děkuji za recept (F)
belezza 26. 2. 2008, 9:30
@janulka44 Janicko,moc moc mne to tesi,ze i Vam chutna !!!! (F) (F) (F) (F) (F)
ilaila 20. 2. 2008, 14:18
Jiný chleba už se u nás nejí, je dokonalý (Y) (Y) (Y)
belezza 21. 2. 2008, 8:35
@ilaila (clamp) (clamp) (clamp) Dekuji moooc,my take jime jenom tento,lze ho i ruzne chutove upravovat-napr.vice cesneku,osmaz.cibulka,sunka,apod (flower) (flower)
Luckap 24. 1. 2008, 21:31
Taky bych ráda zkusila váš chlebík.Takže jestli tomu dobře rozumím tak ho nepeču klasicky,ale po vykynutí troubu vypnu,potřu a zapnu puze program na pečení?
belezza 25. 1. 2008, 6:58
@Luckap Lucinko,pekarnu vypnete a neotvirate,pokud vidite,ze chlebik neni dostatecne vykynuty...Ja ho nechavam kynout,az je pecici nadoba minimalne tak ze 3/4 plna nakynuteho testa (smich)....pote potru oliv.olejem nebo HODNE SLANOU VODOU a zapnu samostatny program PECENI,coz je hodinove peceni,kurka stredni....snad jsem vam aspon trosku pomohla.......chleba nekyne vzdy stejne-zalezi na mnoha okolnostech,napr.vlhkosti mouky,vlhkosti okolniho vzduchu,atd.....paaaa,hodne stesti pri peceni !!!!!! (hello) (hello) (hello)
malenka33 16. 1. 2008, 20:09
Už jsem pekla Váš chlebíček 2x a je jedním slovem vynikající (D) (D) (D) Dnes jsem zkusila přidat místo části vody podmáslí a měla jsem pochvalu od celé rodiny :-) :-) :-) :-) :-) (L) (L) (L) Děkuji za recept Lucka (hello)
belezza 17. 1. 2008, 19:02
@malenka33 (smich) (smich) (smich) (smich) (smich) (smich),tesi mne to !!!! paaaa
Paulinka 16. 1. 2008, 15:04
(F) (F) (F) (F) (F) DOBRÉ ODPOLEDNE (F) (F) (F) (F) (F) TAKY MUSÍM NAPSAT ZKUŠENOST , JSEM ZAČÁTEČNÍK, PEKÁRNU MÁM DVA DNY, VČERA BYL PRVNÍ POKUS O PEČENÍ CHLEBA , ALE ZKONČIL V KOŠI 8o| DNES JSEM VYZKOUŠELA VÁŠ RECEPT A CHLEBÍČEK (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) KRÁSNĚ NADÝCHANÝ A CHUŤOVĚ VELMI DOBRÝ. AKORÁD VÍCE SLANÝ , ALE PŘÍŠTĚ DÁM MÉNĚ SOLI A BUDE VŠE (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) P.
belezza 16. 1. 2008, 15:39
@Paulinka (L) (L) (L) Pavlinko-moje zacatky byly take podobne-tuhy,nevykynuty chleba,no des a hruza,par jich take skoncilo v kosi ;-) ;-) ;-)....ale casem jsem prisla na par vychytavek,hlavne se nebat pri samotnem hneteni kouknou do pekarny a hlidat konzistenci testa.... (Y) (Y) (Y)pak uz to jde samo-jen neotvirat pri kynuti,az uplne TESNE pred PECENIM potrit chlebik a pect (Y) (Y) (Y) (Y)-HODNE USPECHU pri dalsim peceni !!!!!! (hello) (hello) (hello)
venda76 11. 1. 2008, 19:22
super (clamp) (clamp)zatím nejlepší,který jsem pekla
belezza 12. 1. 2008, 9:45
@venda76 Vendulko,parada,jsem potesena,ze i Vam se rozsirily recepty o tento chlebik,paaaa (flower) (flower) (flower)
Bubáková 1. 1. 2008, 22:13
Yvonnko ,měla bych k vám dotaz ta hladká pseniční mouka T650 to je jaká mouka ,obyčejná hladká ??? (F) (F) (F) (L) asi se ptám hloupě ,ale opravdu nevím ;-) ;-)
belezza 2. 1. 2008, 9:46
@Bubáková Blanicko-ta mouka T650 je psenicna hladka,POLOSVETLA-ja ji kupuji bezne v Albertovi....snad se Vam ji podari koupit,protoze je vhodna prave na peceni chlebu :-) :-) :-),paaaa
Bubáková 2. 1. 2008, 12:40
@belezza děkujiííííí (F) (F) (F) |:o) (L)
zdenan 2. 1. 2008, 10:05
@belezza Taky jsem ji koupila v Hypernově
STŘELEC 30. 12. 2007, 9:57
(clamp)Jsem naprostý antitalent na jakékoliv pečení, ale tenhle chleba, který jsem včera upekla, je opravdu vynikající a povedl se (clamp). Nejvíce se mi na něm líbí, že je chuťově opravdu podobný tomu kupovanému a kůrčička není taková hrubá a tvrdá. (F). Jdu se dívat na další Vaše recepty z domácí pekárny, moc Vám za ně děkuji (L) (L) (L)
belezza 30. 12. 2007, 10:42
@STŘELEC Olinko (K) (K) (K)-taky mi to trvalo,nez jsem prisla na ty ruzne FIGLE ;-) ;-) ;-)...clovek se proste nemuze na 100%spolehat na napsany recept,ale sam musi sledovat od zacatku,jak to testo vypada :-D :-D :-D paaa,hodne stesti u peceni !!!!!! (L) (L) (L)
babuna 30. 12. 2007, 8:11
tenhle je asi náš čtvrtý druh chlebíka a zatím nejlepší (Y) (Y) (Y) (Y) (Y). takže manža si bude dělat už jen tenhle, doporučuji |:o)
belezza 31. 12. 2007, 15:12
@babuna Irenko-diky ,at se Vam peceni vzdy jen dari ;-) ;-) ;-),paaa
Lendulínek 28. 12. 2007, 11:54
Tento chlebík je nejlepší ze všech co jsem kdy vyzkoušela (Y) (Y) (Y) Jsem na tom stejně jako paní Věra.Jiný už ti moji mlsounci ani nechtějí.Díky za skvělý recept !!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
belezza 28. 12. 2007, 12:58
@Lendulínek (smich) (smich) (smich)jsem moc rada,ze i u Vas nasel sve mistecko-u nas take jiny uz nejime (L) (L) (L)...a vodu lze nahradit mlekem,to je take mnamka....
Lendulínek 28. 12. 2007, 13:45
@belezza Díky moc Yvonko,určitě vyzkouším (hello)
libuli 26. 12. 2007, 10:24
Peču ho už po čtvrté, je vynikající, nejlepší recept co jsem zatím pekla chleba v pekárně!!!! Mňam mňam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
belezza 26. 12. 2007, 11:40
@libuli (Y) Libusko a zkuste ho i s temi platky cesneku-to fakt nema chybu !!!! (L) (L) (L)paaaaa
honeyed 18. 12. 2007, 20:40
Tak tenhle chleba je skvělý. Zrovna na mě pípá pekárna, že je hotový (L) peču ho tak každý třetí den a doma už jiný nechtějí. Vlastně už ani nekupuji chleba (clamp) (clamp)
Holy50 18. 12. 2007, 14:06
zkouším různé recepty do domácí pekárny a hledám ten nejlepší chlebík............a teď už jsem ho našla.Tento chlebík je bombastický!!!!!Moc děkuji za recept! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) Petra
belezza 18. 12. 2007, 19:17
@Holy50 Peti (F) (F) (F)-a muze se klidne pridat i cesnek na platky a to je take MNAMKA (hello) (hello) (hello)....moc mne tesi,ze chutna !!!!paaa (L)
Kabtova 8. 12. 2007, 15:18
Dneska jsem delala prvne vyse uvedeny chlebik a musim ho pochvalit. Chutove i konzistenci je zatim to nejlepsi, co sem z pekarny vyndala. Jen jablecny ocet jsem musela nahradit normalnim (ale asi to nijak zvlast nevadi).
belezza 8. 12. 2007, 17:17
@Kabtova (flower) Kati,to jsem rada,ze se povedl !!!! ten jablecny ocet opravdu neni podminka,to je jen muj pocit,ze bych mela davat do jidel jen same zdrave veci : )))...i olej se muze dat bezny,treba slunecnicovy.... (flower) (flower) (flower) paaa (pusa)
Kabtova 1. 1. 2008, 14:13
@belezza Yvonno, fakt diky za recept jeste jednou. Od prvniho upeceni jiny nepecu. Akorat jsem se ho naucila pred pecenim vyndavat, nechat dokynout v osatce a pect v klasicke troube. Je tak lepe upeceny, chutnejsi... Dnes tedy zkusim variantu s nahrazenim vody mlekem.
belezza 1. 1. 2008, 15:00
@Kabtova (K)Kati-vidite-to taky zkusim.....s tou osatkou je to super napad-DEKUJI !!!!! (K)
petezuel 2. 12. 2007, 12:22
(clamp)Musím teda napsat, že včera jsem zkoušela váš chlebík a fakt nemá chybu. u nás vedl pivák, ale neměla jsem zrovinka doma žádné pívko, tak jsem našla váš recept a opravdu se povedl. Krásně nakynul a chuť byla výborná. Teďko budu rodinu krmit tímto chlebíkem. Díky moc (hello) (L)
belezza 2. 12. 2007, 15:00
@petezuel (flower) Peto-to mne take tesi,ze se povedl a chutna...u nas je to tez chlebik No.1 (Y) (Y) (Y),paaa

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie