(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
staročeské vanilkové rohlíčky
Potřebné ingredience
15 dkg hl. mouky, 2 dkg ml. cukru, 11 dkg másla, 5 dkg mletých loupaných madlí, 1 žloutek, půlku roztlučeného vanilkového lusku, citrónovou kůru, moučkový a vanilkový cukr na obalení
Postup přípravy
Suroviny dobre propracujte anechte na min. půl hodinky v lednici oddechnout. S těsta si udělejte tenší váleček a odobírejte kousky s kt. v rukách šouláme a formujem erohlíčky, pečeme na peč. papíru asi tak na 180 st. - ve vyhřátej troubě do růžova. Hned za horka obalujte v cukru.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
atkij
(upraveno)
5. 12. 2007, 0:11
Tak konečně jsem tady v té smršti cukroví našla rohlíčky podle mé chuti a zvyku. Dělala je moje babička, mamka a dlouhou dobu i já. Ten fígl je právě v těch mandlích. Já je dělám ještě trochu jinak, bez vejce a vanilku přidávám až do obalovací směsi. Jsou vynikající a moje děti jiné nechtějí. Přeji krásné a pohodové vánoce, prožité ve zdraví a lásce. Jitka
cicmoši
(upraveno)
5. 12. 2007, 11:51
@atkij
Jitka som velmi rada, že Vás receptík potešil a verím, že bude chutnať viacerým.......... Aj Vám prajem krásne, šťastné a veselé......