(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
♥ Bábovka povidlovník ♥
Potřebné ingredience
200 ml mléka, 125 ml oleje, 1 vejce, 500 g polohrubé mouky, špetka soli, 1 lžíce cukru, 30 g čerstvého droždí, povidla, ořechy
Postup přípravy
Do vlažného mléka nasypeme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryjeme a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme vejce, olej a vzešlý kvásek. Vypracujeme vláčné těsto a necháme nakynout. Bábovkovou formu vymažeme rozpuštěným tukem a vysypeme strouhanými ořechy. Na dno můžeme položit několik celých půlek. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník. Potřeme ho olejem, povidly a posypeme rozlámanými ořechy. Svineme jako roládu a namotáme do formy. Necháme v ní ještě 15-20 minut kynout. Povrch potřeme bílkem, posypeme ořechy a bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Upečeme dozlatova (cca 45 minut).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Moselka
(upraveno)
30. 1. 2012, 9:14
Jé, to vypadá zajímavě, dnes vyzkouším
Michelle1997
(upraveno)
19. 2. 2011, 8:47
Děkuji Gábi
Gabi.V
(upraveno)
19. 2. 2011, 7:34
ta vypadá lákavě