Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

***VLÁČNÝ BÁBOVKOVÝ PIŠKOTÍK aneb BÁBOVKA TROCHU JINAK :-)***

0.0
***VLÁČNÝ BÁBOVKOVÝ PIŠKOTÍK aneb BÁBOVKA TROCHU JINAK :-)***

Potřebné ingredience

2HRNKY POLOHRUBÉ MOUKY, 1 HRNEK CUKRU, 1 HRNEK MLÉKA, 1/2 HRNKU OLEJE, 3 VEJCE, 1 JABLKO, SKOŘICOVÝ CUKR, PRÁŠEK DO PEČIVA, PIŠKOTY, MARMELÁDA, RUM, TROCHU KAKAA.

Postup přípravy

Piškoty namažeme marmeládou a slepíme vždy dva k sobě. ( obr.1 )

Smícháme mouku, cukr, mléko, olej, prášek do pečiva a žloutky dohromady. ( obr.2 )

Nastrouháme jablko a smícháme ho se skořicovým cukrem. Pak přidáme do umíchaného těsta. ( obr.3 )

Z oddělených bílků vyšleháme sníh, který opatrně vmícháme do těsta. ( obr.4 )

Takto zpracované těsto nalijeme do bábovkové formy. Trochu těsta oddělíme a smícháme s kakaem. Přidáme navrch formy, aby vzniklo mramorování.( obr.5 )

Marmeládou slepené piškoty máčíme v rumu nebo silné kávě. ( obr. 6 )

Takto upravené piškoty zapichujeme do těsta okolo celé formy. ( obr.7 )

Pečeme na 180 stupňů asi 45 minut. ( obr.8 )

Navenek vypadá jako obyčejná bábovka. ( obr.9 )

Po rozkrájení jsou jednotlivé kousky díky promazaným piškotům na oko efektnější ( obr.10 )a díky přidanému jablíčku vydrží bábovka dlouho vláčná.....tedy pokud se neslupne během jednoho dne jako u nás doma:-).
Přeji všem úspěšné pečení. J.

Piškoty namažeme marmeládou a slepíme vždy dva k sobě. ( obr.1 )

Smícháme mouku, cukr, mléko, olej, prášek do pečiva a žloutky dohromady. ( obr.2 )

Nastrouháme jablko a smícháme ho se skořicovým cukrem. Pak přidáme do umíchaného těsta. ( obr.3 )

Z oddělených bílků vyšleháme sníh, který opatrně vmícháme do těsta. ( obr.4 )

Takto zpracované těsto nalijeme do bábovkové formy. Trochu těsta oddělíme a smícháme s kakaem. Přidáme navrch formy, aby vzniklo mramorování.( obr.5 )

Marmeládou slepené piškoty máčíme v rumu nebo silné kávě. ( obr. 6 )

Takto upravené piškoty zapichujeme do těsta okolo celé formy. ( obr.7 )

Pečeme na 180 stupňů asi 45 minut. ( obr.8 )

Navenek vypadá jako obyčejná bábovka. ( obr.9 )

Po rozkrájení jsou jednotlivé kousky díky promazaným piškotům na oko efektnější ( obr.10 )a díky přidanému jablíčku vydrží bábovka dlouho vláčná.....tedy pokud se neslupne během jednoho dne jako u nás doma:-).
Přeji všem úspěšné pečení. J.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chalupnicka 18. 2. 2011, 11:05
Výborný receptík |:o)
Hnědovláska 18. 2. 2011, 10:18
No,další dobrý tip na zákusek (Y) Bábovky peču pokaždé,ale mně nenapadne dát piškoty ,-) Máte to super nafocené
Marzogato 18. 2. 2011, 14:00
@Hnědovláska Děkuji za pochvalu (radost), ta vždy potěší :-).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie