(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Zelné listy ve slaném nálevu-velmi chutné a vynikající v tomto období chřipek!!!!!!!!
Potřebné ingredience
zelí
5dkg soli na 1l vody
cibule,feferonky
česnek
Postup přípravy
súl svaříme s vodou a necháme uplně vyhladit nejlépe přes noc,Do 5ti litrové láhve kupuji větší hlávku zelí oddělím od koštálu a natrhám nebo nakrájím na menší kousky asi 10cm záleží na každém někdy mám větší někdy menší.Nakrájím cibuli na kolečka nebo na měsíčky né na jemno ale tak akorát.Do vymyté láhve si dolů dám feferonky 1-2 pokud chcete méně pálivější tak nerozkrajujte ale ani nemusí být-naše Terinka to ani nepoznám pokud je nerozkrojím ale pro pány např.na silvestra dělám tak s 5ti feferonkami a ty rozkrájím je to velmi dobré,Oloupu si česnek a začínám vrstvit-Zelí-cibule 2 česneky až nahoru pak zajistím špejlema, které dám do kříže(tím zajistím aby zelí nestouplo nad hladinu a tím pádem nesplesnilo) špejle si mužete nechat ne hodinku namočit aby se lépe ohnuly.Nakonec zaliju studeným lakem ze soli a vody a nechám kvasit asi 10-12dnu v chladnejší místnosti.my kvasime v ložnici tam máme největší zimu nebo ve sklepě.Já po týdnu už chodím užírat s manželem-Moc milujeme a je to strašně levné a jednoduchá no a taky strašně zdravé!!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé