(recept
si oblíbilo 229 návštěvníků)
Tvarohovo-jogurtová mlska - ihned pryč
Potřebné ingredience
Na velký plech: Těsto: 500 g tvarohu, 2 vajíčka, 1 pdp, 7 PL krystalového cukru, 7 PL polohrubé mouky, 7 PL oleje, 370 ml bílého jogurtu, 4 PL mléka. Poleva: 180 ml zakysané smetany, 1 vejce, vanilkový cukr, krystalový cukr podle chuti - cca 1 PL
Postup přípravy
Přísady na těsto vyšleháme, rozetřeme na plech - vyložený peč.papírem a dáme do trouby na 200°C na dobu 10 minut. Mezi tím si připravíme polevu: vyšleháme všechny určené suroviny. Po 10 minutách plech vyděláme, na těsto rovnoměrně natřeme polevu a opět dáme do trouby na 190 °C na 35 min.
Nakonec pocukrujeme.
Je to rychlovka a lehká vláčná buchta.
Nakonec pocukrujeme.
Je to rychlovka a lehká vláčná buchta.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lenule11111
(upraveno)
1. 5. 2017, 19:32
Jaký tvaroh použít ve vaničče nebo v alobalu??
P.A.V.L.A
(upraveno)
30. 4. 2017, 19:09
Nadys
(upraveno)
29. 4. 2017, 20:45
ajinkaj
(upraveno)
14. 9. 2012, 15:09
Dnes jsem upekla a teda na chuť výborné. Jen se přidávám, že těsto krásně vysoké v troubě, vůně nádherná, venku placka ani ne centimetr ale na fotce taky nevypadá moc vysoký, kolik má výšku prosím? třeba to má tak být. Podobný jsem viděla v Lidlu Jinak pekla jsem dle vašeho doporučení a řekla bych akorát. Já osobně jsem si pochutnala A.
VeruD
(upraveno)
24. 10. 2012, 8:42
@ajinkaj
Ano je to taková placka, ale nemáme rádi vysoké buchty, které mají i pět cenťáků . Děti mi radši jí nižší a ne suché buchty. Každý kdo co má rád. Ale jinak jsem ráda, ře chutná. Pokud by jste jí chtěla vyšší, zdvojnásobte dávku.
amam33
(upraveno)
30. 12. 2011, 15:42
Právě jsem vytáhla z trouby a po první ochutnávce hodnotím jako velmi velká dobrůtka Je fajn že je tenounka, nemame rádi pul metru vysoke suché buchty
KateřinaKi
(upraveno)
10. 8. 2011, 14:16
Právě jsem upekla a obávám se ,že nestihne ani vystydnout. Je opravdu výborná
VeruD
(upraveno)
21. 9. 2011, 9:23
@KateřinaKi
To je moc dobře, že chutná, dnes jdu vyzkoušet s jahodovým kefírem.
zdenulilinka
(upraveno)
26. 3. 2011, 10:09
prosím ta zkratka PL znamená co?
VeruD
(upraveno)
28. 3. 2011, 13:08
@zdenulilinka
PL znamená polévková lžíce.
Gamika
(upraveno)
23. 3. 2011, 10:27
Dnes jsem upekla a je vynikající! Děkuji za recept. Gabča
Holy50
(upraveno)
19. 3. 2011, 14:09
Protože máme rádi tvarohové buchty,pustila jsem se i do této - při pečení buchta nádherně vyskočila (tak jsem se zaradovala ) a při chladnutí klesala a klesala,až z toho byla placka jak tu píší níž. No chuťově není špatná,plech se snědl,ale asi u nás recept taky nezakotví Petra
ja.limetka
(upraveno)
18. 3. 2011, 19:23
Tak jsem upekla tuto buchtu a přesto, že nejsme vybíravé, tak tohle už nikdy víc!!!!!! Peču už mnoho let, a tenhle výtvor jsem pekla skoro o hodinu déle, než je v receptu a stejně je z toho hnusná řídká placka. Zespod spálená a uvnitř syrová.
sarachl
(upraveno)
18. 3. 2011, 15:49
Výborná, výborná, výborná
adulka06
(upraveno)
16. 3. 2011, 9:43
tak jsem ji včera vyzkoušela,nevím kde jsem udělala chybu,ale měla jsem z toho placku asi 1cm vysoký,chutově není špatná,ale u nás se moc nechytla,ale jak se říká sto lidí sto chutí
Lindsay25
(upraveno)
13. 3. 2011, 15:53
Opravdu výborná Já do ní vždy něco přidám, buď ovoce, vanilkový lusk, pudingový prášek nebo kokos a vždy vynikající! A někdy posypu ještě teplé nastrouhanými ledovými kaštany. Ano, musím jí péct každý víkend
VeruD
(upraveno)
15. 3. 2011, 8:12
@Lindsay25
Jsem moc ráda, že Vám všem chutí . S ovocem musím také vyzkoušet. Díky za tip.
Jajka123
(upraveno)
12. 3. 2011, 21:16
U nás měla taky velký úspěch,jen tu polevu jsem udělala z dvojité dávky,zdálo se mi toho jaksi málo.A navrch jsem ji posypala hrozinkama.Zítra budu péct znovu,je opravdu výborná.
(piskle)
(upraveno)
12. 3. 2011, 16:22
Taky mame upeceno a pul plechu pryc ,vyborna!
mumlina
(upraveno)
11. 3. 2011, 9:54
Zdravím Veru, je fantastická.........
VeruD
(upraveno)
11. 3. 2011, 9:59
@mumlina
To mě těší
s-arka
(upraveno)
9. 3. 2011, 19:42
Tak jsem dnes upekla, nechala na lince vychladnout a než jsem přišla ze cvičení, koukal na mě skoro prázdný plech Myslím, že tohle je ta nejlepší pochvala za tuhle dobrotu super rychlá záležitost Zítra MUSÍM upéct další
VeruD
(upraveno)
10. 3. 2011, 7:40
@s-arka
Děkuji za pochvalu
Karla.C
(upraveno)
9. 3. 2011, 16:31
Dík moc za supr recept. Dnes jsem buchtu udělala a i když jsem si dodala špaldovou mouku a místo klasiky cukru muscovado a .... prostě trochu zdravější verzi. Je to fakt super žravé Díky, díky.
VeruD
(upraveno)
9. 3. 2011, 19:37
@Karla.C
To je super, že chutná
petazeli
(upraveno)
8. 3. 2011, 14:14
No ta je úplně super!!!!!!Hrozně chválím!!! Takovou super vláčnou buchtu už jsem dlouho neměla. Manžel miluje tvaroh, takže ten se z ní zblázní.... A jaká je na druhý den?
VeruD
(upraveno)
9. 3. 2011, 7:57
@petazeli
Na druhý den je úplně stejná a také tak vláčná , akorát nám toho nikdy moc na druhý den nezůstane. . Musím tady péct znova. Ale jsem ráda že chutná.
MajkaMus
(upraveno)
9. 3. 2011, 6:31
@petazeli
No, u nás jí na druhý den moc nezbylo, ale byla stejná jako první.
Otrivin
(upraveno)
7. 3. 2011, 19:11
Tak jsem udělala i já, a také jsme měla jakou si placku, která měla tak 1cm . Ale zase se dá jíst, určitě zítra už nebude. Přidala jsem tam jahody . děkuji
MajkaMus
(upraveno)
8. 3. 2011, 8:45
@Otrivin
Já jsem zase do těsta přidala rozinky. Je pravda, že buchta je rychlá a jednoduchá, ale také rychle snězená.
VeruD
(upraveno)
8. 3. 2011, 8:20
@Otrivin
Buchta opravdu není moc vysoká, ale zasu chuťově vynikající.