(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
TIRAMISU_výborné!
Potřebné ingredience
300 ml scezené silné černé kávy, 170 ml mandlového likéru (Ameretto), 500g mascarpone či jemného tvarohu, 750ml mléka svařeného s 1 sáčkem vanilkového pudinku na krém, 250g cukrářských piškotů (je lepší mít více), 100g hořké čokolády nastrouhané, 50g nasekaných pražených mandlí
Postup přípravy
DEN PŘEDEM
Smícháme kávu a likér. V míse prošleháme mascarpone a vanilkový krém. Třetinu piškotů namočíme v kávě s likérem. Vyložíme jimi dno větší formy, zakapáme kávovou směsí, přidáme třetinu čokolády a krému. Stejně postupujeme u zbylých dvou třetin surovin. Dáme vychladit přes noc do chladničky.
PŘED PODÁVÁNÍM
Ozdobíme zbylou čokoládou a mandlemi – a neseme na stůl. DOBROU CHUŤ!!!
Je to vynikající! Skvělou chuť tomu dodává Amaretto, které naleznete hlavně v Bille ,-)
Smícháme kávu a likér. V míse prošleháme mascarpone a vanilkový krém. Třetinu piškotů namočíme v kávě s likérem. Vyložíme jimi dno větší formy, zakapáme kávovou směsí, přidáme třetinu čokolády a krému. Stejně postupujeme u zbylých dvou třetin surovin. Dáme vychladit přes noc do chladničky.
PŘED PODÁVÁNÍM
Ozdobíme zbylou čokoládou a mandlemi – a neseme na stůl. DOBROU CHUŤ!!!
Je to vynikající! Skvělou chuť tomu dodává Amaretto, které naleznete hlavně v Bille ,-)
Nastrouhaná čokoláda a káva s likérem.
Tak takto to vypadá na plechu. Jedna ze tří vrstev, na které pak opět dávám piškoty.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Michelle1997
(upraveno)
17. 2. 2011, 21:14
To zní velmi dobře. Dejte mi vědět, jak to dopadlo. Děkuji
haroub
(upraveno)
15. 2. 2011, 13:04
Tento recept neznám,určitě vyzkouším.Zjistila jsem,že se u nás dá sehnat místo Maskarpone italského i Maskar z Polné naše a je výborné.