Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

♥ღSUSHI ღ♥

0.0
♥ღSUSHI ღ♥

Potřebné ingredience

Sushi rýže(od Lagris),Rýžový ocet,wasabi,sůl,cukr,sojovku,citron,řasa NORI,nakládaný zázvor,sezamové semínko. na"náplň"-okurky,bílá ředkev,mango,jarní cibulku,bambus.výhonky,losos,avokádo,makrela,tuňák,krevety........je to na vás.

Postup přípravy

Postup-Podrobněji v obr.postupu( množství na 1 hrnek rýže)

-Rýži propereme v misce,až je voda čirá.Dáme vařit.
-Do kastrolku nalejeme rýžový ocet,přidáme cukr a sůl,promícháme a dáme 2 plátky citronu.
Zahříváme dokud se sůl s cukrem nerozpustí.
-Hotovou rýži dáme do misky přilejeme"octový roztok" a promícháme.
-Řasy nastříháme na půlky.Lesklou stranou dáme na podložku.
-Rozprostřeme rýži na řasu,necháme volný asi 1 cm okraj.Máznem wasabi a naskládáme ingredience
podle vlastní chuti.Pevně zarolujeme.
-Dáme do lednice vychladit a pak nakrájíme.
-Na talíř dáme nakrájené sushi,wasabi,naložený zázvor a do mističky sojovku.

Ještě bych chtěla dodat,potřebujeme bambusovou podložku,stačí bamb.prostírání,to omotáme potr.fólií.

Ingredience lze snadno koupit buď v Tescu,nebo v Globusu.

Rýže-1 hrneček-pořádně propereme několikrát ve vodě,aby voda bylá čirá.Pak dáme vařit(mám poměr 1:1,5 vody)Rychle přivedeme k varu,pak vypneme a necháme dojít.

Do kastrolku nalejeme rýžový ocet( 7 PL),přidáme cukr (2 lžičky)a sůl(1 lžička),promícháme a dáme 2 plátky citronu.
Zahříváme dokud se sůl s cukrem nerozpustí.

Hotovou rýži dáme do misky přilejeme"octový roztok" a promícháme.Necháme vychladnout.

Ingredience na náplń nakrájíme na nudličky.Řasu nastříháme na půlky.

Řasu dáme lesklou stranou na podložku.Namočenou rukou poklademe rýži,necháme volný tak 1 cm a mázneme wasabi.

Naklademe náplň.

Zarolujeme a pořádně zmáčkneme.

Z jednoho hrnku rýže je asi takové množství.

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vendakv 25. 3. 2014, 23:04
jen se mi zbíhají sliny..jestli u nás seženu potřebné věci asi se konečně odhodlám vyzkoušet (C)
Ceda 26. 12. 2012, 20:31
jde nějak nahradit ta prostírka?
Irenka732 24. 10. 2012, 22:22
Můžu se zeptat jakou používáte sojovku k tomu? A kde ji sezenu? Jinak uz mam nakoupeno a v sobotu se na to chystam, jsem na to zvedava ,-) :-$ díky za odpoved [A] (L)
liarosa 3. 3. 2012, 17:26
Děkuji za super popis s obrázky.Taky se chci pokusit.Prosím o radu.Nemám rýžový ocet-má nějakou specifickou příchuť nebo lze něčím nahradit?Já konkrétně mám doma vinný ocet,Ume ocet-japonský,jablečný ocet.Šlo by to?Nebo to nebude ono. A prosím ještě ohledně řas.Na návodu mám u nich napsáno opražit chzvilku nad ohněm.Nikde to tu ale nečtu.Myslíte,že to bude potřeba udělat?Mám Nori řasy. Děkuji za odpověď a ještě jednou chválím!!! (Y)
Bzukova 1. 8. 2011, 19:32
je to výborný, musela jsem po prvním pokusu udělat opáčko ,-)
Helíkm8 13. 5. 2011, 17:42
Zkoušele jsem Váš recept a musím uznat,že máte lepší než já :-( helena
ladaalb 14. 2. 2011, 20:59
Minulý týden jsem měla poprve - věděla jsem že mi to bude chutnat,ale až tak :-) :-) :-) takže se chystám dělat i doma- vaš recept je supeer.mohu se jen zeptat kde kupujete suroviny? konkrétně rýži? v albertu mají tu speciální ale nevím jestli i tu Lagris, určitě není tak drahá
Jitule64 6. 3. 2011, 11:06
@ladaalb Přímo tu od Largisu jsem koupila teď v Albertu ve výprodeji za 9,90kč. (Y) ^o) Není prošlá, prostě štěstí... :-)
liberečanda 15. 2. 2011, 8:39
@ladaalb To se musíte podívat,jestli jí tam mají jinak ingredience lze snadno koupit buď v Tescu,nebo v Globusu.
pajdulinka 14. 2. 2011, 13:38
Děkujeme za super recept z návodem.Pokusím se o to (Y) (Y) (Y)
liberečanda 14. 2. 2011, 14:38
@pajdulinka Není to tak těžké ani pracné,jak jsem si myslela.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie