Jablečný linecký koláč
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky, 120 g cukru, 130 g másla, 1 vejce, 4 velká jablka,vanilkový pudink,2 PL moučkového cukru , 4kl skořice , citronová šťáva,450ml vody (rum nebo rumová tresť =nemusí být)
Postup přípravy
Do směsi jablek mužeme přidat hrozinky ,rum ,ořechy dle vlastní chuti .
Připravíme si ingredience
Do mísy dáme mouku , cukr ,vejce a na kousky nakrájené změklé máslo
Vypracujeme hladké těsto, které dáme do potrainářské folie a dáme do lednice ztuhnout cca na hodinu.
Jablka nakrájíme na menší kousky a dáme do kastrolku .
450ml vody rozmícháme s pudinkem ,kdo chce přidá i rum nebo tresť
Pripravenou pudinkovou směs vlijeme k jablkům přidáme moučkový cukr a skořici .
Směs přivedeme k varu a vaříme do dobz než jablka změknout cca 8 minut
Když jablka změknou směs stáhneme ,aby se nevařila a přidáme citronovou štávu.
Máslem vymažeme a hrubou moukou vysypeme formu
Do vymazané a moukou vysypané formy dáme těsto . Nezapomeňte si kousek těsta dát bokem na mrížku
Na těsto vlijeme připravenou směs
Z těsta, které jsme si odložili vyválíme placku a rádílkem vztvoříme stejnoměrné pruhy , které následně klademe na koláč
Tak koláč je připraven teď už jen požehnat a šup s ním do trouby
Hotový koláč pocukrujeme a dáme na talíř
A máme hotovo dobrou chuť všem :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé