Zobrazit přihlášovací formulář

Zdravější perník jako lahodný zákusek - když času nezbývá :-)

0.0
Zdravější perník jako lahodný zákusek - když času nezbývá :-)

Potřebné ingredience

1 Dia perník (500g Perník vohodný pro diabetky od Labety) a dle návodu: 3 vejce, 1 dl oleje (dala jsem olivový) a 3,5 dl studené vody nebo mléka (dala jsem nízkotučné mléko).

Postup přípravy

Směs z krabičky jsem dala do misky a přidala jsem dle návodu 3 celá vejce, olej a mléko.
Šlehala jsem ručním šlehačem (hnětací metličky) 4 minuty do krémového těsta, jak bylo uvedeno v návodu.
Těsto jsem nalila na plech vyložený pečící folií a dala jsem na 25 minut do trouby na 170°C (mám elektrickou - dala jsem horní pečení, ale ke konci hlídat), že je hotový jsem zkusila špejlí.
15 minut jsem chladila plech na balkoně
Pak jsem jej rozkrojila a natřela marmeládou (může být samozřejmě dia) a polila čokoládovou polevou (čokoláda na vaření, mléko a kousek másla) a posypala kokosem.

S polevou a marmeládou to již asi dietní nebude, ale bez toho to je energetická hodnota perníku cca 1530 KJ na 100g. Avšak s polevou a marmeládou chutná opravdu všem, asi by málo kdo poznal že je to dia a slazeno fruktózou.

Nemám kladný vztah k polotovarům, ale tento jsem si oblíbila, tolik mi usnadní práci a ukrátí času, navíc vůbec nezašpiním kuchyň :D a dokonce mám k tomuto i svůj osobní vztah, koláček mě zachránil při jedné milé návštěvě a to jen díky tomu, že byl tak rychlý a taky proto, že všem moc chutnal. Nejlepší je samozřejmě tento dezert vychlazený z ledničky.

našla jsem obrázek, cena 30 Kč v Tescu

mňam mňam hříšně dobrý

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ladyduchess 13. 2. 2011, 14:03
šikulky určitě zvládnou i bez polotovaru (složení suché směsi: pšeničná mouka (šlo by nahradit určitě i celozrnnou nebo špaldovou - musím zkusit), fruktoza, pšeničný škrob (dala bych asi prášek do pečiva), směs koření (na perník), kakao, barvivo karamel (nedávala bych), sůl, náhradní sladilo sacharin).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie