(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
Zbojníkovy fazole podle Janinky - rychlé,syté a takto upravené nenadýmají :)
Potřebné ingredience
Pro 2-3 osoby potřebujeme: plechovku červených fazolí ve slaném nálevu (zkoušela jsem clever- mňam mňam, bylo to 425 ml), 1 ČL solamyl, 2PL vody, 1 červená paprika, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 rajče, hrst kukuřice, sůl, pepř, 1 ČL mleté červené papriky, špetka chilli koření (jen na špičku ČL), olej (používám olivový
Postup přípravy
1) Nakrájím cibuli na hrubo, papriku na menší kostičky a rajče také.
2) Na oleji osmahnu cibuli, papriku, rajče a kukuřici - za občasného míchání čekám až cibule zesklovatí
3) Následně osolím (rajče pustí šťávu)
4) Přidám fazole i s nálevem a uvedu k varu.
5) Přidám rozlisovaný česnek, solamyl, koření a vodu.
6) Pod pokličkou dusím cca 20 minut na mírném plameni a případně dosolím.
Naše oblíbené rychlé jídelko. Nikdy bych si nemyslela, že fazole mohou být luxusní jídlem a že tím ukojím :D chlapa (čerstvý chléb a dobrá klobáska/uzenina to jistí :-). Pro dámy - zdravé jídlo jen tak :-)
Doma je to naše mexicano specialita :-)
2) Na oleji osmahnu cibuli, papriku, rajče a kukuřici - za občasného míchání čekám až cibule zesklovatí
3) Následně osolím (rajče pustí šťávu)
4) Přidám fazole i s nálevem a uvedu k varu.
5) Přidám rozlisovaný česnek, solamyl, koření a vodu.
6) Pod pokličkou dusím cca 20 minut na mírném plameni a případně dosolím.
Naše oblíbené rychlé jídelko. Nikdy bych si nemyslela, že fazole mohou být luxusní jídlem a že tím ukojím :D chlapa (čerstvý chléb a dobrá klobáska/uzenina to jistí :-). Pro dámy - zdravé jídlo jen tak :-)
Doma je to naše mexicano specialita :-)
dělala jsem z těchto fazolí a byly výborné
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
miahm
(upraveno)
13. 6. 2012, 20:22
Je to naše oblíbené, na cibulku dám ještě trochu angl. slaniny na kostičky. Pěkně to ovoní. A podliju jen trochu, ani se nemusí dávat solamyl. Výborné.
ladyduchess
(upraveno)
14. 6. 2012, 8:29
@miahm
Marti aj u nás ta anglická, tak to musí být bomba
dandy.x
(upraveno)
26. 4. 2012, 15:32
Váš recept vařím několikrát do měsíce.Jenom musím z trojité dávky ,neboť přítel to musí kontrolovat,aby to náááhodou třeba "nezkyslo" Dávám k tomu i rýži a Díky za recept
ladyduchess
(upraveno)
13. 6. 2012, 19:49
@dandy.x
fííha s rýží jsem to ještě nezkoušela, no musím to napravit , jsem ráda že chutná i manželovi
mievbavo
(upraveno)
6. 3. 2012, 12:48
Dneska jsem vařila,mě moc moc chutnalo ,jsem zvědavá co řekne zbytek až si to dají
ladyduchess
(upraveno)
13. 6. 2012, 19:48
@mievbavo
copak říkali? snad chutnalo
hrusticka84
(upraveno)
9. 2. 2012, 12:28
vyzkoušeno děkuji za dia receptík do chlapa bych to ale asi nenašlapala
ladyduchess
(upraveno)
19. 2. 2012, 21:21
@hrusticka84
Ivanela
(upraveno)
31. 1. 2012, 11:51
Moc dobré . Děkuji za recept
ladyduchess
(upraveno)
19. 2. 2012, 21:22
@Ivanela
DDomii
(upraveno)
27. 8. 2011, 14:46
Tet jsem ho dodělala a ani sama sem nečekala že to bude táák dobrý A to pozor na vaření bych řekla že jsem antitalent
ladyduchess
(upraveno)
30. 8. 2011, 21:40
@DDomii
moc děkuju za pochvalu. u nas jsou tak moc oblibene. podari se vzdy
Gultinka
(upraveno)
12. 6. 2011, 11:26
Výborné!!!!
ladyduchess
(upraveno)
17. 6. 2011, 15:52
@Gultinka
Moc děkuju Adélko
chalupnicka
(upraveno)
23. 2. 2011, 8:01
Mňam-úžasné fazolky
ladyduchess
(upraveno)
26. 2. 2011, 12:54
@chalupnicka
děkuji Alenko. Dneska jsme mely znovu a byly zase , zkusila jsem pridat ještě 1 smetánku do kávy a mňamka. K tomu kulajdu polévečku a sobotní oběd raz dva.
ladyduchess
(upraveno)
13. 2. 2011, 13:31
Ještě pozn. ke kukuřici - nejlepší je vařená kukuřice, mám ji zamraženou a obranou v mražáčku -a už jen přidám i třeba na pizzu je výborná). Jde samozřejmě použít i kupovaná mražená kukuřice.