(recept
si oblíbilo 113 návštěvníků)
TVAROHOVO POVIDLOVÉ MOŠNIČKY
Potřebné ingredience
1 KOSTKA TVAROHU, 1 HERA,1/4 KG HLADKÉ MOUKY, 1 VEJCE, POVIDLA, MOUČKOVÝ CUKR NA OBALENÍ
Postup přípravy
Z PŘÍSAD ZPRACUJEME TĚSTO, JE KRÁSNĚ VLÁČNÉ, VYVÁLÍME NAKRÁJÍME ČTVEREČKY DOPROSTŘED DÁME POVIDLA A VŠECHNI ROHY DÁME K SOBĚ A UDĚLÁME JAKOBY MOŠNIČKU...JE TO RYCHLÉ JEDNODUCHÉ A MOC DOBRÉ, PAK DÁME PÉCT AŽ JE TO MALINKÉ HNĚDAVÉ A HNED HORKÉ OBALÍME V MOUČKOVÉM CUKRU...DOBROU CHUŤ
TIP NA POVIDLA...NEJLEPŠÍ JSOU TY HODNĚ TUHÉ OD HAMÉ...NETEČOU
TIP NA POVIDLA...NEJLEPŠÍ JSOU TY HODNĚ TUHÉ OD HAMÉ...NETEČOU
PLNÁ MÍSA DOBRÝCH MOŠNIČEK
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
JitaSindy
(upraveno)
21. 7. 2013, 14:48
Našla jsem náhodou Váš recept a pěji chválu, jen se po nich zaprášilo
CokeLady
(upraveno)
16. 5. 2012, 17:56
Dobrý den, tak u nás moc úspěch nemělo... Ale neva, 100 lidí - 100 chutí. I tak díky
oliveh
(upraveno)
29. 12. 2011, 7:59
Mohl by mi prosím někdo napsat jak se mošničky pečou? Čím vymazat plech na pečení, na kolik stupňů a jak dlouho asi?
Lucrecia
(upraveno)
26. 3. 2011, 18:10
Jsou vynikající, pekla jsem už 2x a jsou hned pryč. Velice žravé
Posslice
(upraveno)
15. 3. 2011, 12:09
Dobrý den, pekla jsem včera večer a jsou úžasné , je to opravdu rychlovka a taky je to pak hodně rychle snězené. Měla jsem strach, že se mi rozevřou, ale zůstaly to pěkné mošničky . Děkuji
estepanova
(upraveno)
12. 3. 2011, 19:08
Dáji, prosím, kolik asi z této dávky je kusů? Jedeme příští sobotu lyžovat do Itálie, tak bych tam u známých mohla být za Bude nás osm, tak ať na mne zbyde aspoň jeden. Vypadají, že bych to zvládla i při balení. díky Eva
DAPED
(upraveno)
13. 3. 2011, 15:00
@estepanova
omlouvám se, že jsem nestihla odepsat, ale bohužel jsem nebyla u pc...ale koukala jsem, že už vám poradila mamka níže...tak snad jste to zvládla...a budou všem chutnat...
ivahouba
(upraveno)
12. 3. 2011, 19:40
@estepanova
Evi - pekla jsem je vcera detem - jedou lyzovat zitra.. Delala jsem je ze 2 tvarohu: povidlove a s ostrejsi rybizovou marmeladou (jakou uzivam na vanocni linecky "ocka"). Delala jsem je mensi (asi 5x5cm - nesmi se moc plnit, tak 1/2 male lzicky marmelady uplne staci) a mela jsem jich asi 120. Jsou opravdu strasne jedle, rekla bych, ze pro 8 lidi po lyzovani jsou 2 tvarohy minimalni davka Jsou vyborne i dalsi dny - pokud je ovsem zvladnete dobre schovat Uzijte si lyzovani se slunickem a s kolackama
estepanova
(upraveno)
13. 3. 2011, 9:39
@ivahouba
Dáji, díky za radu, určo ji využijí i jiné pekařinky. Už se těším, jak je patlám ve fofru. Eva.
smailík
(upraveno)
9. 3. 2011, 20:55
Děkuji moc za všechny cenné rady, vezmu si je k srdci , Vaše mošničky jsou pryč a všem moc a moc chutnaly.
mirča1
(upraveno)
9. 3. 2011, 15:01
dobrý den, prosím vejce do těsta nebo na potření?
DAPED
(upraveno)
10. 3. 2011, 10:30
@mirča1
,patří tam jedno vejce...do těsta je to v ingrediencích a už se ale mošničky nepotírají...
DAPED
(upraveno)
10. 3. 2011, 10:27
@mirča1
patří tam jedno vejce...
smailík
(upraveno)
9. 3. 2011, 11:48
Dobrý den, právě jsem dopekla a jsou opravdu vynikající, děkuji za skvělý tip Jen jsem asi nešikovná a dostatečně je nezabalila, protože se mi některé při pečení rozevřely, neporadila byste mi,prosím, nějaký trik na to, aby mi netekly. Předem děkuji
DAPED
(upraveno)
9. 3. 2011, 12:59
@smailík
jo a ještě jeden tip je používám POVIDLA HAMÉ ty hodně husté jsou sice dražší, ale netečou jakoty tekuté od jiných výrobců...s těmi HAMÉ se opravdu dobře pracuje dobře se to zabalí a je to supr...
DAPED
(upraveno)
9. 3. 2011, 12:57
@smailík
trik nemám žádný prostě vezmu všechny rohy k sobě a jako by pevně mezi prsty zatočím a umačkám a oni pak zůstanou zavřené a také záleží jak silně je vyválené těsto, když je slabé, tak většinou vytečnou protože prasknou tak ho tak slabé úplně nevyvaluji, a pak je to v pohodě...tak snad jsem vám poradila...
mysmysicka1
(upraveno)
8. 3. 2011, 15:43
Dělám taky na všechny způsoby, ale z polohrubé mouky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=96966&user=284602 a je to dobrůtka
RadekHanka
(upraveno)
7. 3. 2011, 22:55
Vyzkouším Z podobného těsta peču strůdl a je nej 1 tvaroh, 1 hera, 400g hl. mouky. Vejce jen na potření
Janna77
(upraveno)
6. 3. 2011, 15:56
Příidávám se ke chvále, před chvílí jsem dopekla a žeru je tu ještě teplý Jsou vynikající Máte u mě plus
DAPED
(upraveno)
6. 3. 2011, 17:23
@Janna77
hrozně moc mě těší taková chvála...přitom je to jednoduché docela i rychlé a hlavně dobré...a moc jedlé...ještě jednou moc díky všem...
Janna77
(upraveno)
6. 3. 2011, 20:48
@DAPED
Ano, jedlé je to mocmoc radši nenapíšu, kolik jsem jich měla. Plnila jsem povidlama, nutelou a jablkama. I dětem moc chutnají. Ještěže jsem podle komentářů tady udělala rovnou ze dvou dávek, jinak už by nebyly na zítra ke snídani, jsou fakt super
Jarmuschka
(upraveno)
4. 3. 2011, 0:11
Právě jsem dopekla. Sice je mám "rozšklebené", ale okoštovala jsem a jsou úžasné. Uvidíme, co rodinka ráno. A myslím, že budu muset brzy koupit další tvaroh.
DAPED
(upraveno)
6. 3. 2011, 13:42
@Jarmuschka
musí se to těsto jako by zamotat jako by ta mošnička a pak se to nerozšklebí, ale také se mi to někdy stane...ale i tak se vždy zbaštily všechny...jsem ráda, že chutnají...
marketka70
(upraveno)
2. 3. 2011, 16:16
vynikající
lidare
(upraveno)
21. 2. 2011, 19:33
mňamka to bych si dala
PavlušaSK-CZ
(upraveno)
19. 2. 2011, 16:05
Dopiekla soma už nemáme...nabudúce z dvojitej dávky.......
DAPED
(upraveno)
20. 2. 2011, 15:10
@PavlušaSK-CZ
tak to mám obr radost že chutilo....
Edutka
(upraveno)
19. 2. 2011, 14:34
Dopoledne upečeno a teď už není ani jeden ,jdu dělat druhou várku
DAPED
(upraveno)
20. 2. 2011, 15:10
@Edutka
to naštve že, když se s tím člověk dělá a za chvíli nic není, ale zase na druhé straně potěší, že to chutná, když to mizí...také jsem je před chvílí dodělala...
ivahouba
(upraveno)
12. 2. 2011, 17:05
Jeee, to mi pripomenulo davno zapomenuty recept moji tchyne. Tyhle tasticky delala dost male a vzdy je plnila ostrou rybizovou marmeladou. Byly vynikajici tchyne nam je delavala vzdycky, kdyz jsme nekam jeli s detmi. Treba na hory, moc jsem to tehdy ocenovala, ovsem z jineho duvodu nez deti Diky za pripomenuti a recept, hned budu taky "hodna tchyne"
DAPED
(upraveno)
12. 2. 2011, 19:13
@ivahouba
tak to jsem ráda, že jsem připomenula, u nás se tento recept také dědí z generace na generaci už dělala i moje prababi i babička a já už je také dělám dlouho a také na hory a na dovolenou, protože krásně v misce vydrží a můj syn je pravidelně vozí na dokopné a soustředění a kluci se o ně perou...takže za mě má tento recept opravdu jedničku...
černa hora
(upraveno)
12. 2. 2011, 12:59
V Ý B O R N É !!!!!
bubík4
(upraveno)
11. 2. 2011, 20:22
to vypadá božsky a dá se naplnit tvarohem??
DAPED
(upraveno)
12. 2. 2011, 10:12
@bubík4
jasně tvarohem, mákem, marmeládou, ale nám prostě nejvíce chutnají povidla...ale musel by ten tvaroh být tužší aby to šlo pěkně zabalit...
bubík4
(upraveno)
18. 2. 2011, 10:44
@DAPED
Tak jsem dělala tvarohové, jablečené, s marmeládou a čokoládou a supééééééééééér!!!!!!!! Mám vyfoceno, až foto stáhnu, vložím
DAPED
(upraveno)
19. 2. 2011, 11:26
@bubík4
také jsem ráda, že se povedly a chutnají...třeba se někdy tento recept dostane mezi hodně oblíbené...
bubík4
(upraveno)
12. 2. 2011, 11:27
@DAPED
Díky díky, u nás se jí zase vše jen s tvarohem....zkusím