(recept
si oblíbilo 41 návštěvníků)
Ovocné řezy s pudinkem
Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce,250g krupic.cukru, 12 lžic vody, 1 prášek do pečiva, 200ml oleje, 400g polohrubé mouky****** 3 sáčky vanilkového pudinku,1 vanilinový cukr,3-4lžíce cukru,2 konzervy broskví***1 velký kelímek zakysané smetany,1/2 kelímku neochuceného pomazánkového másla,2-3 lžíce moučkového cukru***rum,ovocný džus,čoko-poleva v sáčku,kakao na posypání***
Postup přípravy
Nejprve slijeme šťávu z broskví do hrnce,v němž budeme vařit pudink a ovocným džusem(já použila jablečný) doplníme množství šťávy na 1litr.Hrnec se šťávou dáme vařit,mezitím v hrnečku rozpustíme v trošce džusu 3vanilkové pudinky,1vanilin.cukr a 3-4lžíce cukru a jakmile je šťáva horká,přilijeme pudinky a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.Hotový pudink necháme chladnout.
Pak se pustíme do těsta: Žloutky a cukr vyšleháme do pěny,pak postupně přidáváme,olej,vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva,vyšleháme do hladkého těsta a nakonec lehce vmícháme sníh ze 4bílků.Hotové těsto nalijeme na klasický hluboký plech,vymazaný a vysypaný moukou(nebo můžeme použít pečící papír) a vložíme ho do vyhřáté trouby,kde pečeme při 190°C 20-25minut,kde konci teplotu snížíme na 160°C.
Po upečení korpus necháme vychladnout a pak na něj rozprostřeme na malé kousky pokrájené broskve,můžeme je navíc pokapat rumem.Na broskve natřeme uvařený pudink.Zakysanou smetanu a pomazánkové máslo vyšleháme společně s moučk.cukrem a tento smetanový krém natřeme na pudink.Celou plochu jemně posypeme kakaem.Navrch zdobíme piškoty namáčenými v džusu s rumem,zdobíme tak,aby po nakrájení dezertu byl piškot uprostřed každého kousku.Nakonec dozdobíme čoko.polevou.(viz.foto) . Vložíme do lednice nejlépe do druhého dne.Tak dobrou chuť!:c)
Pak se pustíme do těsta: Žloutky a cukr vyšleháme do pěny,pak postupně přidáváme,olej,vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva,vyšleháme do hladkého těsta a nakonec lehce vmícháme sníh ze 4bílků.Hotové těsto nalijeme na klasický hluboký plech,vymazaný a vysypaný moukou(nebo můžeme použít pečící papír) a vložíme ho do vyhřáté trouby,kde pečeme při 190°C 20-25minut,kde konci teplotu snížíme na 160°C.
Po upečení korpus necháme vychladnout a pak na něj rozprostřeme na malé kousky pokrájené broskve,můžeme je navíc pokapat rumem.Na broskve natřeme uvařený pudink.Zakysanou smetanu a pomazánkové máslo vyšleháme společně s moučk.cukrem a tento smetanový krém natřeme na pudink.Celou plochu jemně posypeme kakaem.Navrch zdobíme piškoty namáčenými v džusu s rumem,zdobíme tak,aby po nakrájení dezertu byl piškot uprostřed každého kousku.Nakonec dozdobíme čoko.polevou.(viz.foto) . Vložíme do lednice nejlépe do druhého dne.Tak dobrou chuť!:c)
..pokrájené kousky broskví na upečeném korpusu
..pudink na broskvích
..
..
..
..
..a už hotový,z lednice vychlazený a mizející z plechu :-) Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lenule11111
(upraveno)
2. 12. 2016, 22:58
laskonka333
(upraveno)
16. 5. 2013, 12:27
jájájáj slintám na prázno koláč nemá chybu
Zláťulka
(upraveno)
16. 5. 2013, 10:58
jdu to zkoušet.vypadá dobrě
danakren
(upraveno)
2. 3. 2012, 18:11
Vladuš, včera upečeno ,dnes už nejsou ,, dezertik je naprosto úúúúúúúúúúúžasný
vladkadasva
(upraveno)
4. 3. 2012, 19:58
@danakren
Tak to mám radost, že tolik chutnal! Díky za vyzkoušení a milý komentář. Hezký týden, Dani
estepanova
(upraveno)
8. 8. 2011, 19:12
Vlaďko, prosím, jak velké jsou konzervy broskví? Díky za odpověď, Eva
vladkadasva
(upraveno)
9. 8. 2011, 6:09
@estepanova
Evi, jsou to běžné velké konzervy broskví, k dostání jsou v každém supermarketu. Mějte hezký den! V.
Edicek
(upraveno)
8. 8. 2011, 7:49
Vlaďko, děkuji za výborný recept. Včera jsem řezy dělala a měly velký úspěch. Přidávám si je k oblíbeným receptům.
vladkadasva
(upraveno)
8. 8. 2011, 18:19
@Edicek
Edito, děkuji za skvělou zprávu , mám radost, že jste s receptem spokojená Přeji Vám příjemný večer
lenulem
(upraveno)
18. 2. 2011, 19:37
jedním slovem LUXUS!!!! Opravdu rychle udělané a lehounce chutnající řezy moc děkuji za recept. Jóóóó a skvěle vypadají
vladkadasva
(upraveno)
19. 2. 2011, 16:07
@lenulem
Tak to jsem mooooc ráda děkuji za vyzkoušení a za komentář,mám radost,že řezy tolik chutnají Mějte se hezky!
lakak
(upraveno)
16. 2. 2011, 16:23
No to je nádhera
vladkadasva
(upraveno)
19. 2. 2011, 16:08
@lakak
děkuji
chalupnicka
(upraveno)
16. 2. 2011, 8:47
Taky jedny úžasné řezy
vladkadasva
(upraveno)
16. 2. 2011, 16:05
@chalupnicka
Dobrý den Ali,děkuji za pochválení! Podívala jsem se naoplátku na Vaše recepty a kuchařský i pekařský um a teda, klobouk dolů Jste moc šikovná!
100ml
(upraveno)
11. 2. 2011, 19:51
karsně vypadaj a určitě jsou dobry,vyskoušim,Vladko jste šikovna
vladkadasva
(upraveno)
14. 2. 2011, 16:45
@100ml
děkuju Tak pokud je vyzkoušíte,ať se povedou a chutnají Hezký den!
marcelau
(upraveno)
11. 2. 2011, 16:58
to bude dobrota, už se těšíííím
vladkadasva
(upraveno)
14. 2. 2011, 16:46
@marcelau
díky