(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Hraběnčin štrůdl
Potřebné ingredience
Na těsto: 400g polohrubé mouky, 140g ml. cukru, 200g Hery, 4 žloutky, 2 lžíce mléka, půl prášku do pečiva, Náplň: 6 jablek, skořice, vanilka, ořechy (nemusí být), 4 bílky, 100g ml. cukru
Postup přípravy
Na vále uděláme těsto. Jednu třetinu z něj dáme zmrznout, zbývající část vyválíme a položíme ne vymazaný plech. Na těsto naklademe 6 nastrouhaných jablek, cukr, skořici, vanilku a ořechy. Na to dáme sníh z bílků a cukru, a úplně navrch nastrouháme zmrzlé těsto. Pečeme 15-20 min při teplotě 180 C.
těsto
vyválíme na plech
náplň
sníh
nastrouhané zmrzlé těsto
upečeno
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Cylka
(upraveno)
3. 10. 2009, 13:12
Právě jsem ho dopekla - manžílkovi k zítřejším jmeninám, výýýýboooornýýýý! Měla jsem podobný recept ale z hladké mouky a mívala jsem to hrozně tvrdé, tohle je super truper nadýchané. V podstatě jsem jela podle receptu, jen místo hery máslo a jabka jsem měla ooobr veliký, tak jsem dala dvě.
PetraAm
(upraveno)
4. 10. 2009, 15:15
@Cylka
Jsem ráda, že chutnalo, patří mezi naše nejoblíbenější, u nás jedou ty které nejsou "suché" a tahle je díky jabkám krásně vláčná. Jabka taky dávám podle velikosti nebo kolik zrovna mám.