(recept
si oblíbilo 29 návštěvníků)
Tříbarevná tvarohová s meruňkami
Potřebné ingredience
TMAVÉ TĚSTO: 300 g polohrubé mouky, 100 g másla, 100 g cukru, 1 celé vejce, 5 lžic vlažné vody, 2 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva NÁPLŇ: 1/2 kg tvarohu, 2 žloutky, 2 lžíce cukru, pudink z 1/2 l mléka, ze 2 bílků sníh PIŠKOTOVÁ VRSTVA- 3 žloutky, 250 g cukru, 200 g polohrubé mouky, 1/2 sklenice oleje, 7 lžic vlažné vody, 1/2 prášku do pečiva a sníh ze 3 bílků Meruňky
Postup přípravy
Tmavé - vše zpracujeme na pomoučeném vále, vtlačíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Lze rozválet malým válečkem nebo sklenicí obalenou v mouce, jde to lehce, pokud se těsto lepí, doporučuji posypat trochou mouky. Do tvarohové směsi přidáme ještě teplý uvařený pudink a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Náplň dáme na tmavé těsto a poklademe meruňkami. Světlé - utřeme 3 žloutky, 250 g cukru, 200 g polohrubé mouky, 1/2 sklenice oleje, 7 lžic teplé vody, 1/2 prášku do pečiva a nakonec vmícháme sníh ze 3 bílků. Nalijeme na tvarohovou vrstvu s meruňkami a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C, pečeme, až piškot zrůžoví. Špejlí nakonec zkontrolujeme, zda jsou řezy propečené. Vrch ozdobíme šlehačkou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Amynka
(upraveno)
12. 3. 2011, 10:13
Včera jsem tyto řezy ( koláč, buchtu, jak se komu líbí ) pekla, dělala jsem je s broskvema a dneska manžel ochutnal a prý jsou výborné, jen jsem nedávala šlehačku, ale posypala mouč. cukrem. Jsou krásné na řezu, nedrobivé, mám je stejné jako jsou na Vašem obrázku , takže se musí určitě povést každému. S Vašima receptama je radost péct , mám je všechny vytisknuté.
Itula
(upraveno)
12. 3. 2011, 11:49
@Amynka
Lindo, to jsem ráda, že chutnala
Pleya
(upraveno)
4. 3. 2011, 19:36
prosím jak velká je ta sklenice na olej?
Itula
(upraveno)
4. 3. 2011, 22:30
@Pleya
Markétko, dejte půlku normálního klasického hrnku nebo klasické sklenice, a je to , ať se povede
jeremy
(upraveno)
26. 2. 2011, 22:45
Jsouk
(upraveno)
15. 2. 2011, 11:41
Také dělám,buchta vydrží dlouho vláčná.
darinka30
(upraveno)
10. 2. 2011, 20:29
super recept..napisany..urcite vyskusam..
chalupnicka
(upraveno)
10. 2. 2011, 20:13
vypadá naprosto báječně-tak ten musím též vyzkoušet .Díky
JarkaBa
(upraveno)
10. 2. 2011, 11:43
vypadá krásně,určitě vyzkouším
majoočka
(upraveno)
10. 2. 2011, 8:05
Hm, už píšem a po obede vyskúšam, mňamky, také nám určo bude chutiť
konjanana
(upraveno)
10. 2. 2011, 7:33
hmmmm, taky vypadá dobře že bych brzy zase pekla podle receptu od Vás