(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Hříbkový přeliv na masíčko "Dobrůtka z lesa"

Potřebné ingredience
Půlka smetany 12 %, 1/3 hrnečku nízkotučného mléka, 2 ČL drceného kmínu, sůl, 1 ČL petrželky, hrst sušených hub namočených alespoň 1 hodinu předem, pár kapek citronu, 2 ČL hladké mouky
Postup přípravy
30 minut
V kastrůlku smíchám smetanu s mlékem (trošku smetany si nechám v kelímku, přidám do něj trošičku mléka a rozkvedlám v něm hladkou mouku), přidám houby, koření, rozkvedlanou mouku a vařím alespoň 20 minut, a to tak, že jednou nechám projít varem a pak stále míchám na nejnižším stupni a případně dolívám mléko, je-li přeliv příliš hustý.
Hříbkový přeliv obohatí jinak "sušší" jídlo (např. kuře s rýží), ale je tam ta smetana, tak nepřehánět :-), ale trošičku každá můžeme ,-).
Pozn. A ještě si dovolím poznámku, když přihřívám, přidávám 2PL mléka a stále míchám na nejnižším stupni.
V kastrůlku smíchám smetanu s mlékem (trošku smetany si nechám v kelímku, přidám do něj trošičku mléka a rozkvedlám v něm hladkou mouku), přidám houby, koření, rozkvedlanou mouku a vařím alespoň 20 minut, a to tak, že jednou nechám projít varem a pak stále míchám na nejnižším stupni a případně dolívám mléko, je-li přeliv příliš hustý.
Hříbkový přeliv obohatí jinak "sušší" jídlo (např. kuře s rýží), ale je tam ta smetana, tak nepřehánět :-), ale trošičku každá můžeme ,-).
Pozn. A ještě si dovolím poznámku, když přihřívám, přidávám 2PL mléka a stále míchám na nejnižším stupni.

Rychle z kastrůlku zmizí. Hodí se opravdu i na kuřecí prsa (tzv. "prsa z lesa"), nebo na jakékoliv jiné masíčko jako přeliv.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé