(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Roštěnkové plátky na paprice
Potřebné ingredience
4 roštěnky, sůl, 2 cibule, 1/2 až 1 lžíce mleté sladké papriky, 2 lžíce tuku (sádlo dělá chutnější šťávu), bobkový list, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 kostky masoxu.
Postup přípravy
Z roštěnek odkrojíme tuk a šlachy, okraje nařízneme, roštěnky naklepeme, po obou stranách osolíme a posypeme paprikou. Na drobno nakrájenou cibulku zpěníme v hrnci, přidáme roštěnky a osmažíme je po obou stranách (4-6 min po jedné). Vmícháme mouku, sůl, bobkový list, zalijeme vřelou vodou, dáme masox a vše důkladně promícháme.
Dusíme dokud roštěnky nezměknou. Pak roštěnky vyjmeme a šťávu dochutíme. Pokud je šťáva moc hustá zředíme horkou vodou, dělá se méně hustá. Nakonec ji přecedíme přes síto. Vložíme roštěnky a před podáváním je ještě prohřejeme.
Příloha může být rýže, houskový knedlík, výborná je i bramborová kaše, zeleninový salát.
DOBROU CHUŤ ! :o)
Dusíme dokud roštěnky nezměknou. Pak roštěnky vyjmeme a šťávu dochutíme. Pokud je šťáva moc hustá zředíme horkou vodou, dělá se méně hustá. Nakonec ji přecedíme přes síto. Vložíme roštěnky a před podáváním je ještě prohřejeme.
Příloha může být rýže, houskový knedlík, výborná je i bramborová kaše, zeleninový salát.
DOBROU CHUŤ ! :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
minez
(upraveno)
5. 1. 2008, 12:22
bylo to mňam. Maso jsem večer osolila popaprikovala a opepřila a zabalilo do folie a dala do ledničky a bylo to vynilkající
Brucha Vecha
(upraveno)
5. 1. 2008, 16:17
@minez
Uležené masíčko muselo být ještě lepší. Příště to tak taky zkusím.
Filďa
(upraveno)
12. 12. 2007, 16:53
Radko,o víkendu jsem dělala hovězí plátky na paprice podle vašeho receptu a měly úspěch Udělala jsem k tomu jako přílohu brambor.kaši a všichni jsme si pochutnali
Brucha Vecha
(upraveno)
13. 12. 2007, 12:48
@Filďa
tak to mě Naďi moc těší, že Vám taky chutnalo. S bramborou kaší nám to taky moooc chutná. Mějte se krásně