(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Rajská polévenka s medem a skořicí podle Janinky
Potřebné ingredience
1 cibule Polovina rajčatového pyré z krabičky Zeleninový vývar (použila jsem vodu z brambor) 1 PL celozrnné mouky 2,5 PL Olivový olej Hrst rýže 2 hrsti ovesných vloček 2 bobkové listy 1 ČL skořice 3 ČL medu nebo dle chuti 1 ČL soli 2 ČL sojové omáčky Malinko pepře Petrželka na ozdobení Příprava přibližně 40 minut varu
Postup přípravy
Nadrobno nakrájím cibuli a osmahnu ji do průhledna v menším hrnci na olivovém oleji společně s rýží a vločkami.
Jakmile zesklovatí zasypu moukou – olej musí probublávat a míchám (tvořím cibulovou jíšku), zředím troškou vody a dobře míchám škvedlačkou asi 10 minut s pepřem a skořicí.
Pak na jíšku přiliju rajčatové pyré a doliju vývarem za stálého míchání, aby se spojila jíška s polévkou.
Přidám med, osolím, dám 2 bobkové listy a případně vločky je-li málo hustá. Dochutím sojovou omáčkou případně skořicí
Polévka je hotová, jakmile je až rýže měkká. Před dovařením vyndám bobkový list a posypu petrželkkou.
Pozn. Všímaví najdou kuchařku (skrývám se s foťákem v naběračce :D)
Jakmile zesklovatí zasypu moukou – olej musí probublávat a míchám (tvořím cibulovou jíšku), zředím troškou vody a dobře míchám škvedlačkou asi 10 minut s pepřem a skořicí.
Pak na jíšku přiliju rajčatové pyré a doliju vývarem za stálého míchání, aby se spojila jíška s polévkou.
Přidám med, osolím, dám 2 bobkové listy a případně vločky je-li málo hustá. Dochutím sojovou omáčkou případně skořicí
Polévka je hotová, jakmile je až rýže měkká. Před dovařením vyndám bobkový list a posypu petrželkkou.
Pozn. Všímaví najdou kuchařku (skrývám se s foťákem v naběračce :D)
V dětství jsem rajskou polévku neměla moc ráda, a pak jsem si přizpůsobila tento recept a tato mi moc chutná. Tak snad zachutná i Vám :-).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
smíšek
(upraveno)
14. 9. 2013, 11:40
Jani, zrovna jsem dovařila polévku dle Vašeho receptu a musím jen chválit je výborná a nemocný synek, který ji miluje se olyzoval . Jen takový malý tip, neměla jsem mletou skořici a tak jsem dala skořicový cukr, který to zároveň trošičku osladil a opravdu je mňamózní. Dobrou chuť všem, kteří ji vyzkouší.
haroub
(upraveno)
9. 2. 2011, 19:27
Taky ji vařím,jen místo medu přepaluji cukr na karamel.Je jemná a vońavá.
vavy2
(upraveno)
9. 2. 2011, 20:34
@haroub
jj karamel dělám i při svíčkové
ladyduchess
(upraveno)
9. 2. 2011, 20:29
@haroub
Hani, to s karamelem jsem ještě nezkoušela, musím teda vyzkoušet