(recept
si oblíbilo 104 návštěvníků)
Výborný a jednoduchý dort Sacher
Potřebné ingredience
6 vajec, 150 g cukru moučka, 150 g rozpuštěné čokolády na vaření /lepší je ale kvalitní hořká s velkým podílem kakaa/, 150 g másla, 1 vanilkový cukr, 150 g hladké mouky, 1 malá lžička prášku do pečiva, 30 g kakaa meruňkový džem, čokoládová poleva
Postup přípravy
Ušleháme 150 g másla s 150 g cukru moučka. Přidáme vanilkový cukr a postupně zašleháme 2 celá vejce a 4 žloutky. Přidáme rozpuštěnou a částečně vychladlou čokoládu. Ušleháme sníh ze 4 bílků a smícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Potom postupně do ušlehaného krému zamícháme střídavě směs mouky a sníh. Dobře promícháme a pečeme v dortové formě o průměru 24 cm - 26 cm - vymazané a vysypané kokosem. Pečeme při 170 °C asi 40-45 mim. Necháme vychladit. Vychladlý korpus rozřízneme, pokapeme rumem a potřeme meruňkovým džemem, potřeme i vršek a celý jej přelijeme čokoládovou polevou. Dáme vychladit do druhého dne a potom krájíme nožem, namočeným v horké vodě, aby čokoláda nepraskala.
Čokoládovou polevu můžete udělat z 250 g čokolády na vaření a 120 g másla - rozpustíme ve vodní lázni, mícháme dohladka a natřeme, nebo z 200 g čokolády na vaření a 150 g tekuté šlehačky - zahřejete šlehačku a přidáte rozlámanou čokoládu, mícháme do rozpuštění, necháme lehce vychladnout a polijeme, nebo si udělejte svojí oblíbenou :-)
Čokoládovou polevu můžete udělat z 250 g čokolády na vaření a 120 g másla - rozpustíme ve vodní lázni, mícháme dohladka a natřeme, nebo z 200 g čokolády na vaření a 150 g tekuté šlehačky - zahřejete šlehačku a přidáte rozlámanou čokoládu, mícháme do rozpuštění, necháme lehce vychladnout a polijeme, nebo si udělejte svojí oblíbenou :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gabb
(upraveno)
29. 11. 2018, 10:27
nahlásit
monky3
(upraveno)
5. 1. 2016, 17:58
Která poleva je lepší na chuť a na krájení? Vypadá to velice dobře, někdy vyzkouším, až nám slehnou vánoce
nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
21. 5. 2015, 17:42
nahlásit
Česťa kuba
(upraveno)
21. 5. 2015, 14:29
Jeden z nejluxusnějších sacherů vůbec. Už jsem ho pekla 4x, dnes ho dělám jako prostřední patro do svatebního dortu. Dík za recept
nahlásit
Itula
(upraveno)
5. 1. 2016, 17:54
@Česťa kuba
To jsem moc ráda, děkuji
nahlásit
mrakinka
(upraveno)
8. 2. 2011, 16:27
Ten je nádherný, už se těším, až ho vyzkouším, máte skvělé recepty
nahlásit
Itula
(upraveno)
10. 2. 2011, 14:13
@mrakinka
Děkuji a pak mi můžete vynadat
nahlásit
ladyduchess
(upraveno)
8. 2. 2011, 16:01
vypadá opravdu krásně snad si dodám odvahy a zkusím
nahlásit
Itula
(upraveno)
8. 2. 2011, 21:05
@ladyduchess
Jani na ten odvahu nepotřebujete, věřte mi
nahlásit
ladyduchess
(upraveno)
9. 2. 2011, 13:38
@Itula
no já nevím. Dobře zkusím to pak dám vědět jak to dopadlo
nahlásit
PavluskaK
(upraveno)
8. 2. 2011, 13:46
Podle podobného receptu se marně pokouším upéct Sachr... poměr ingrediencí je hodně podobný, jen je tam celkem 10 vajec... mých zatím asi 6 pokusů bylo neúspěšných vždy se mi zdrcl, ale protože Sachr miluji, pokouším štěstí dál, tak to příště zkusím podle Vás a snad to dopadne dobře. Díky za recept...
nahlásit
Itula
(upraveno)
8. 2. 2011, 21:04
@PavluskaK
Pavlínko, já nemám ráda složité pečení, všechny recepty mám vcelku jednoduché, takže se nebojte a zkuste, povede se určitě
nahlásit
chalupnicka
(upraveno)
8. 2. 2011, 13:12
Zase jeden výborný k vyzkoušení-díky
nahlásit