(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
UTOPENCI
Potřebné ingredience
1kg buřtů nebo špekáčků, 1 sklenice sterilovaných okurek, 1 sklenice nakládaných feferonek nebo kozích rohů, 1 kg cibule Nálev: 1l vody, 1/2l octa, bobkový list, celý pepř, celé nové koření, sušené chilli papričky, mletá pálivá paprika
Postup přípravy
Buřty (špekáčky) oloupeme, podélně nařízneme a vložíme do nich půlku okurky a feferonky. Cibuli nakrájenou na tenká kolečka vložíme na dno zavařovací sklenice a naskládáme na ni naplněné buřty. tyto vrstvy střídáme, dokud není nádoba plná. Zalejeme nálevem, uzavřeme a při 80°C na páře 45 minut sterilujeme. Necháme přibližně týden uležet a poté podáváme s čerstvým chlebem a pivem.
Nálev: Do vody s octem vhodíme bobkový list, pepř, nové koření, chilli papričky a špetku mleté papriky. Vše asi 10 minut povaříme.
Utopenci vydrží v lednici dlouho, manžel je jedl i po čtrnácti dnech a pořád byly výborné.
Utopence jsem nakládala do dvoulitrové sklenice a byla úplně plná, ani se mi tam nevešlo celé kilo cibule.
Nálev: Do vody s octem vhodíme bobkový list, pepř, nové koření, chilli papričky a špetku mleté papriky. Vše asi 10 minut povaříme.
Utopenci vydrží v lednici dlouho, manžel je jedl i po čtrnácti dnech a pořád byly výborné.
Utopence jsem nakládala do dvoulitrové sklenice a byla úplně plná, ani se mi tam nevešlo celé kilo cibule.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé