(recept
si oblíbilo 65 návštěvníků)
Tvarohový dort (želatinový)

Potřebné ingredience
1/2 kg tvarohu, 30 dkg cukru, 2 dkg želatiny = 1 vrchovatá lžíce = 1 malý sáček (ne instantní!), 1 šlehačka, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Želatinu na 2 hodiny namočíme do 2 dcl studené vody, potom přidáme 2 dcl vařící vody. Tvaroh utřeme s cukrem, přidáme rozmíchanou želatinu a ušlehanou šlehačku. Nalijeme do vypláchnuté formy (popř. vyložené alobalem), přidáme ovoce (i mražené - jahody, borůvky, maliny...) a dáme ztuhnout do ledničky (na několik hodin, nejlépe přes noc).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vitulatko
(upraveno)
6. 8. 2015, 8:03
Moc dobrý, doporučuji.
nahlásit

vocilka
(upraveno)
28. 12. 2015, 2:10
@vitulatko
Díky moc všem za pozitivní ohlasy, jsem ráda, že recept slouží i po tolika letech!
U nás je v létě taky pořád oblíbený, tak dobrou chuť všem!!!


nahlásit

Ninouš
(upraveno)
12. 3. 2015, 14:09
Teda zrovna řeším co udělat ke
!!! Díky ráda zkusím.




nahlásit
jitakubi
(upraveno)
11. 3. 2015, 13:35

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
21. 7. 2014, 8:24

nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
20. 7. 2014, 9:49



nahlásit
Fillomena
(upraveno)
11. 8. 2013, 18:42
Skvělý dort, rychlý - namáčela jsem 15 minut a úplně stačí, místo šlehačky dala jogurt straciatela a ovoce maliny, ostružiny, banán a postrouhala čokoládou. Děkuji, dávám do oblíbených
nahlásit

raduza1
(upraveno)
9. 8. 2013, 14:45
VÝBORNÝ!! DÍKY ZA RECEPT POVEDL SE MI A JE MOC DOBRÝ!!


nahlásit

vocilka
(upraveno)
20. 7. 2014, 1:38
@raduza1
Díky! Jsem ráda, že chutnal!

nahlásit
palouk
(upraveno)
25. 3. 2008, 7:53
Určitě vyzkouším jak bude ovoce ze zahrádfky. Jenom se chci zeptat to má být želatina v plátcích. Přeji hezký po velikonoční. den.


nahlásit
Mája V.
(upraveno)
25. 3. 2008, 19:51
@palouk
Dívala jsem se, že paní se dlouho na MMB neobjevila, tak zatím odpovím. Já jsem použila a je tady i doporučeno, balíček želatiny od Oetkera. Nesmí to být Dort želé, ale je tam napsáno prostě jenom "Želatina". Má 20 g, takže jeden balíček přímo na tento recept. A já jsem ji nenechala bobtnat 2 hodiny, ale jenom hodinu a myslím, že
byl super.

nahlásit

vocilka
(upraveno)
24. 7. 2008, 11:32
@Mája V.
Díky za odpověď, teď tu fakt moc nebývám... Nemusí být od Oetkera, v různých supermarketech se vyskytují minimálně tak od 3-4 výrobců, ale používám sypkou (krystalky), na obalu bývá "želatina čirá", nebo jak píše Majka jen "želatina" - zkusím přidat fotky těch obalů. V té studené vodě ty krystalky nasáknou, nabobtnají a po smíchání s horkou vodou se rozpustí úplně - nevím, jestli by to mohlo fungovat i s plátkovou želatinou...

nahlásit
Mája V.
(upraveno)
25. 3. 2008, 7:17
Tak jsme včera Váš
zbaštili. Dobu bobtnání želatiny jsem zkrátila o polovinu a vůbec to nevadilo
, takže příště zkusím ještě zkrátit. Je výborný.
. Díky za super recept




nahlásit

vocilka
(upraveno)
24. 7. 2008, 11:35
@Mája V.
Díky, už jsem taky zkusila dobu namáčení zkrátit, takže jak píše Lucka, zřejmě fakt stačí 10 minut (ale tak rychlá nejsem já s přípravou zbytku
)

nahlásit

deena
(upraveno)
1. 6. 2007, 20:26
Tak jsem udělala tuhle mňamku dneska, když je ten Den dětí, byli u nás babičky a dědečkové a všem to moc chutnalo
Dokonce si tchýně
řekla o recept





nahlásit

vocilka
(upraveno)
12. 6. 2007, 0:52
@deena
To jsem ráda, že chutnalo! Mějte se!
nahlásit

petra2
(upraveno)
25. 5. 2007, 18:25
Dani, dort je opravdu vynikající a super lehký na tyto horké dny
Moc díky za receptík



nahlásit

vocilka
(upraveno)
12. 6. 2007, 0:53
@petra2
Petro, tak už jsou zase horké dny, navíc babičce zrají jahody, tak ho děláme každý týden. Letos už máme asi pátý
.


nahlásit

alexandra
(upraveno)
25. 7. 2006, 10:54
..tak jsem ho taky zkusila, a vůbec se to nepovedlo, nedrží to tvar, je to jak rozteklá zmrzlina.....ale chuťově je to dobré, takže to zkusím znovu....netuším, kde byla chyba..



nahlásit

vocilka
(upraveno)
9. 8. 2006, 22:28
@alexandra
Katko, chyba byla určitě v želatině, je potřeba fakt želatina neinstantní, žádný želé dort, prostě sáček želatina čirá nebo tak něco. Dr. Oetker, Vitana, ale i další výrobci... Držím pěsti, ať příště kápnete na tu pravou.
nahlásit

alexandra
(upraveno)
10. 8. 2006, 8:34
@vocilka
No jo, ale já nepoužila želé dort
, ale plátky želé a dělala jsem to přesně podle návodu. Ale příště to zkusím znovu, snad se to povede. Takhle jsem ho celý vyhodila a bylo mi to líto. A taky jsem do toho dala mražené ovoce, tak možná i to byla chyba...


nahlásit

vocilka
(upraveno)
10. 8. 2006, 9:46
@alexandra
Mražené ovoce nevadí, věřte mi, že chyba byla v té želatině. Má to být krystalová želatina, ne plátky, ne instantní, ne dort želé, prostě malý sáček "želatina čirá" nebo je to i ve větším sáčku, vypadá to jako žlutý krystalový cukr a toho se dávají 2 vrchovaté lžíce... Experimenty nedoporučuju, špatně dopadají...

nahlásit

luciasanta
(upraveno)
9. 8. 2006, 23:35
@vocilka
Danuško, smím mít jen přihlouplý dotaz, proč musí ta želatina bobtnat 2 hodiny? Já nechávám bobtnat 10 minut, ale dávám poté pozor, aby se při zahřívání nezahřála nad 60 °C (resp. dokud tam vydržím dát prst), protože vyšší teplota želatinu poškozuje (tedy její želírovací schopnost). Ráda také dělám želé dorty (jeden se právě chystám vkládat) a tam opravdu dodržuji ty zásady, jak píšu výše. Překvapuje mě, že vám to po přilití té vařící vody opravdu ztuhne. Díky za případné vysvětlení. Lucka
nahlásit

vocilka
(upraveno)
10. 8. 2006, 2:41
@luciasanta
Luci, proč musí bobtnat 2 hodiny, to teda nevím, možná by stačilo míň, ale mám to v receptu, tak to namáčím 2 hodiny, neriskuju
. Mezitím chystám zbytek, sem tam odběhnu k počítači, a kolikrát to trvá i dýl než 2 hodiny
Pak má ten základ zřejmě pokojovou teplotu 20 supňů a když se tam přilije stejné množství vroucí vody 100 stupňů, tak to asi dohromady má těch 60, co píšete, takže se asi želírovací schopnost nenaruší a v pohodě to ztuhne
. Dobře, příště vyzkouším jen hodinu (budu raději zkracovat postupně
), dík za tip! Jestli teda stihnu tak rychle nachystat ten tvaroh
...







nahlásit

vocilka
(upraveno)
15. 7. 2006, 21:27
Na základě mailíku od jedné maminky doplním, že ten sáček musí být fakt želatina, dort želé je něco jinýho!
nahlásit

mohos
(upraveno)
7. 7. 2006, 14:33
Vocilko, BOMBA! Včera jsem ho udělala, dneska vzala ochutnat kousek kolegyni do práce a šéfovi! Vyřizuji jejich vzkaz: je vynikající! A já to potvrzuji! Navíc jednoduchý a z lednice je to opravdu osvěžující. Díky,
, Monika.



nahlásit

vocilka
(upraveno)
11. 7. 2006, 20:10
@mohos
Moni, díky za vyzkoušení i za chválu. PS: Do práce to nenoste, to se sní doma

nahlásit

andílek pavla
(upraveno)
27. 6. 2006, 14:37
Taky ho dělávám, ale stěny potřu rostliným olejem a vysypu kokosem, jde to pak pěkně oddělat od formy a navíc ten kokos se k tomu docela hodí

nahlásit

BlankaB
(upraveno)
27. 6. 2006, 13:58
jé, Danuško, díky za receptík, tak dlouho ho sháním !!!!!! Blanka
nahlásit

vocilka
(upraveno)
28. 6. 2006, 2:27
@BlankaB
Blani, tak ať vám chutná!
nahlásit

vocilka
(upraveno)
26. 6. 2006, 21:31
Náš oblíbený letní dort, super osvěžující, zrovna si pochutnávám, tak ať z toho taky něco máte
. Na dno dávám kuchyňskou igelitovou fólii, utěsní se to tím a nevyteče. Od stěn pak odříznu
.


nahlásit